Nyheter

Candemir: Kommunens ord ska gälla

Nyheter Vi har ställt tre frågor till våra ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige inför valet 2022. I en artikelserie presenterar vi ledamöternas tankar om den viktigaste valfrågan, det kommunala vetot och om fortsatt kandidatur kommande mandatperiod.

Ibrahim Candemir (KD)

Ibrahim Candemir (KD), ersättare i kommunfullmäktige, svarar: 

Vilken fråga är viktigast för dig i vår kommun?

– Barn och ungdomar: Vi måste ifrån samhällets sida göra allt som vi kan för att barn och ungdomar ska växa i en trygg miljö därför att barn och ungdomar är vår framtid.

Äldreomsorgen: De äldre utgör en stor tillgång. De representerar en mångårig livserfarenhet som bör komma hela samhälet till del. Självklart ska inga gamla behöva oroa sig för var de ska bo eller vem som ska ta hand om de den dag de inte längre klarar av eget boende. De ska inte känna oro inför sitt åldrande. 

Personer med funktionsnedsättning: Assistansen och andra trygghetssystem borde vara en garant för att alla ska kunna upprätthålla ett fullvärdigt liv även om man har haft oturen att drabbas av en sjukdom eller skada. De människor med omfattande funktionsnedsättningar ska inte tvingas att kämpa mot myndigheter för att få det stöd som borde vara en självklar rättighet. Här ska det vara en självklar rättighet att leva som alla andra och inte tvingas att kämpa för att överleva.

Jag hade önskat att samhället skulle visa mycket större förståelse för den svåra situation som många personer med kommunal assistans befinner sig i. 

Det finns de som ifrågasätter det kommunala självstyret, till exempel veto när det gäller vindkraft, vad tycker du om det?

– Jag tycker att vad det gäller vindkraft ska det framgå tydligt av översiktsplanen vilket ställningstagande har kommunen tagit och därmed ska kommunens ord gälla.

Kommer du att kandidera för ytterligare en mandatperiod?

– Ja. 

I kommunfullmäktige har under den här mandatperioden följande partier haft antalet mandat:

Centerpartiet 10 mandat
Liberalerna 2 mandat
Kristdemokraterna 5 mandat
Moderaterna 8 mandat
Miljöpartiet 1 mandat
Socialdemokraterna 15 mandat
Sverigedemokraterna 8 mandat
Vänsterpartiet 2 mandat

Taggar

Dela