Nyheter

Byggplanerna i Bredaryd lever vidare

Nyheter Sista dagen att anmäla intresse för de tilltänkta bostadsrätterna i Bredaryd har nu gått ut.

Lars Larsson, vd för Erik Larsson Bygg AB är fortfarande optimistisk när det gäller planerna på att bygga bostadsrätter i Bredaryd.

Den 9 oktober i år hölls et stort informationsmöte i Bredaryds bygdegård.

Företaget Erik Larsson Bygg AB från Limmared presenterade då tillsammans med den lokala näringslivsföreningen planerna på att bygga en ny bostadsfastighet i Bredaryd. Enligt planen skulle fastigheten innehålla 13 bostadsrätter i olika storlekar.

Då sades det att byggföretaget krävde att minst 10 lägenheter skulle vara tecknade innan någon byggstart kunde bli aktuell.

Det sattes också ett datum, den sista november för att  Bredarydsborna skulle kunna göra en intresseanmälan för att projektet skulle gå vidare.

Senare framkom det att Näringslivsföreningen, om det fattades en intecknad bostad,  skulle skaka fram någon som kunde teckna sig för den tionde lägenheten. Exempelvis ett företag som går in och köper en bostad.

I dag berättar Lars Larsson, vd för byggföretaget att det är där man är i dag.

– Vi har nio lägenheter som är intecknade, det skulle vara fint om det kunde bli en till lägenhet till som tingas, säger han.

Nästa steg i processen är att byggföretaget nu, i början på denna vecka kommer att skicka ut ritningar till intressenterna.

–  Förhoppningen är nu att alla får den lägenhet de önskar. Vi vill ju inte att någon hoppar av projektet bara för att flera tecknat sig för lägenheter av samma storlek, förklarar Lars Larsson.

– Om spekulanterna godkänner det så kan det bli frågan om att lotta ut lägenheter, om det är flera som vill ha samma, förklarar han.

Trots att tidsfristen nu gått ut och inte alla tio lägenheter som krävdes är tingade så är Lars Larsson optimistisk när det gäller projektets fortsättning.

– Jag är förhoppningsfull, det känns positivt tycker jag, avrundar Lars Larsson.

 

Taggar

Dela