Nyheter

BUN minskar sin administrativa organisation

Nyheter En besparing på tre miljoner kronor blir det för barn- och utbildningsförvaltningen i arbetet att få en budget i balans när den administrativa organisationen minskas.

För att nå en budget i balans behöver olika delar av barn- och utbildningsförvaltningens organisation ses över, både på kort och i ett längre perspektiv, för att ha en organisation som möter kraven på att erbjuda en god och likvärdig utbildning i förhållande till de resurser som tilldelas. 

I december förra året beslutade politikerna i nämnden att ge förvaltningen i uppdrag att utreda och ge förslag på minskad administrativ kostnad. En besparing på tre miljoner var målet.

Vid senaste nämndsammanträdet gav politikerna i uppdrag att genomföra utredningens förslag som ger en besparing på tre miljoner kronor med full effekt senast år 2026 samt att förvaltningen återrapporterar till politikerna löpande. 

Vid samma sammanträde diskuterades också resursfördelning för att få en budget i balans. Barn och utbildningsförvaltningen ser att fördelningen mellan de tre verksamhetsområdena, förskola, grundskola och frivilliga skolformer, i kommunen har en fördelning som skiljer sig från riket och liknande kommuners struktur.

I detta ärende så gav politikerna förvaltningen i uppdrag att utreda fördelningen av budget mellan verksamhetsområden, ge förslag på hur en förändring och dessa konsekvenser skulle påverka verksamhetsområdena samt att förvaltningen samråder med kommunledningsförvaltningen i utredningen. En återrapport ska göras till barn- och utbildningsnämnden senare i oktober. 

Taggar

Dela