Nyheter

Bredbandsstödet åter tillgängligt

Nyheter I våras stoppades möjligheten att söka pengar för bredbandsutbyggnad men nu är stödet öppet igen

Arkivbild

Det var i börja på april som ett antal stöd inom landsbygdsprogrammet stoppades. Det handlade om ett antal investeringsstöd för till exempel nya jobb på landsbygden, infrastruktur för rekreation och turism, hembygdsgårdar och det mest omtalade som var bredbandsstödet. Skälet då var att Jordbruksverket såg ett behov av att styra medel till miljöersättningarna som enligt regeringen hade ett stort intresse med högre ersättningar än vad som beräknades. För en knapp månad sedan gjordes en ny översyn av landsbygdsprogrammet sim innebar att man stoppade även stöd för miljöinvesteringar i våtmarker och till jordbruk, trädgård och rennäring för insatser för minskade utsläpp av växthusgaser och energieffektivisering.

Det kritiserade beslutet att stoppa pengar till bredband har man nu slopat och det är åter möjligt att söka stöd för bredbandsutbyggnad.

I början på juni beslutade regeringen att tillföra 203 miljoner för detta arbete.

2021 kommer det nya pengar till landsbygdsprogrammet, men i dagsläget är det oklart hur mycket pengar det blir och vilka stöd som kommer att ingå i landsbygdsprogrammet.

Taggar

Dela