Nyheter

Bredarydspensionärer ska inta Berlin

Nyheter Bredaryds PRO ska ut och resa igen. Den här gången går resan söder ut. Närmare bestämt till den tyska metropolen Berlin.

Ingalill Gustafsson är ordförande för Bredaryds PRO. – Vi läser en studiecirkel via ABF om Berlin och kommer att träffas tio gånger, berättar hon.

Bredaryds PRO ska ut och resa igen. Den här gången går resan söder ut. Närmare bestämt till den tyska metropolen Berlin.

På programmet finns en och annan Bratwurst och kanske en eller två av de berömda tyska ölen. Men framförallt ska föreningen besöka alla de kända turistmålen som finns i och omkring den tyska huvudstaden.
Medlemmarna i Bredaryds PRO är vana att resa tillsammans. Gärna långt också. Tidigare har föreningen besökt Junsele i Ångermanland. Dalarna har också haft besök av föreningens medlemmar.

 

Thomas Schulz arrangerar resan åt Bredaryds PRO

Men som vanligt när det gäller föreningens resande så är förberedelserna A och O.
Ordförande i föreningen Är Ingalill Gustafsson. Hon berättar att föreningen just nu läser en studiecirkel om Berlin.
– Så här långt så har vi haft fem träffar, men innan resan blir av så kommer vi att ha träffats tio gånger för att studera Berlin, förklarar hon.

Under studieresans gång studeras alla de kända landmärkena som finns i Berlin. Även om resan kommer att pågå under 5-6 dagar så kommer deltagarna inte att hinna med att besöka alla turistmål.
– Men vi har redan kikat ut några ställen vi vill besöka,  bland annat det stora Förintelsemonumentet, berättar  Ingalill Gustafsson.
Resan kommer att genomföras i samarbete med ortens lokala researrangör, Schulz Resor i Bredaryd.
Totalt räknar föreningen att cirka 40 medlemmar kommer att följa med på resan.

Veckan efter midsommar åker Bredaryds PRO till Berlin.

Dela