Nyheter

Börjar med parsamtal för unga

Nyheter Ungdomsmottagningen i Värnamo startar ett nytänkande koncept ”Parsamtal för unga” i slutet av augusti där personer mellan 13 och 21 år har möjlighet att tillsammans med kurator på ungdomsmottagningen prata om hur man mår i sin relation.

Ungdomsmottagningen i Värnamo startar ett nytänkande koncept ”Parsamtal för unga” i slutet av augusti där personer mellan 13 och 21 år har möjlighet att tillsammans med kurator på ungdomsmottagningen prata om hur man mår i sin relation. Bild: Pixabay

– Många ungdomar söker sig idag till ungdomsmottagningen just för att få prata om vad en sund relation är, svartsjuka mot sin partner och oro för att inte räcka till, säger Fanny, kurator på ungdomsmottagningen i ett pressmeddelande från Värnamo kommun.

Ungdomsmottagningen vill nu ge unga par möjligheten att kostnadsfritt prata om känslor och tankar tillsammans. Målet är att förbättra kommunikationen och få med sig verktyg för att hantera konflikter.

Fanny Wickbom hoppas på att ”Parsamtal för unga” ska vid en tidig ålder lära människor sitt eget värde och reflektera över vad man behöver för att må bra i en relation. Hon hoppas att det på lång sikt kan minska risken för osunda relationer, svartsjuka och våld i nära relationer.

Taggar

Dela