Nyheter

Bokningssystem minskar matsvinn

Nyheter Genom expressbokning på sociala medier minskar Ica Ässet i Forsheda matsvinn.

Sedan lite mer än ett år tillbaka har Ica-butiken i Forsheda provat ett nytt angreppssätt för att minska matsvinnet i samhället. De har frekvent kontakt med sitt centrallager och får erbjudanden om partier med utgående varor. Via inlägg i sociala medier erbjuds kunder möjlighet att förhandsboka större partier, mestadels kött och charkuterivaror, till kraftigt rabatterade priser. Varorna kommer sedan till butiken för avhämtning.

– Vi vill göra vad vi kan för att minska på det totala matsvinnet och det här har verkligen varit framgångsrikt. Vi försöker hitta så mycket erbjudanden till kunderna som möjligt och försöker trycka på att det här är ett form av tack till dem för att de väljer att köpa kort datum-varor, i stället för att de slängs. I måndags lade vi ut en förfrågan på revbensspjäll. På elva minuter hade vi sålt 120 kilo! För oss är det här ett väldigt nytt och spännande sätt att jobba på, eftersom vi aldrig haft de volymerna på många artiklar tidigare, säger Henrik Grahn, butikschef.

Skärmdump på hur en bokning ser ut.

Taggar

Dela


Lämna ett svar