Fler annonser

Nyheter

Blogg: Knack, chilla och bror

Nyheter Jonas Ragnarsson är uppvuxen i Vaggeryd men bor numera i Jönköping och skriver då och då en blogg. "I dag handlar det om bland annat om coronaviruset och HV 71.

Jonas Ragnarsson bloggar

Knack, chilla och bror

Knack, knack. Vem är det som bankar på porten och visar sitt fula tryne i dörrspringan? Jovars, det är sjukdomstillståndet november som pockar på uppmärksamheten och meddelar att det för en tid framåt är fyra nyanser av mörker som gäller. Och som om det inte vore nog; sidekick är nämligen Covid-19 2.0 som kommer med bud om att nu ska det jävlas på riktigt allvar. Och aldrig har väl mantrat ”kliv, kliv, överlev” passat så bra som nu. Ynk.

Alltjämt svårt jetlaggad efter tidsomställningen förra helgen. Det här med att mitt i natten gå ut och släpa tillbaka utemöblerna till där för avsett förråd för att sedan ställa tillbaka klockan en timme. Overkill, om ni frågar mig. Men å andra sidan skola saker och ting göras på ett korrekt sätt, ety det krävs fasta rutiner i dessa urspårade tider.

Det en viss Zlatan Ibrahimovic just nu gör i Serie A och Milan. Oj voj. Fysmonstret och fotbollskonstnären är i detta nu ligans bäste spelare. Vid 39 års ålder. Lika het är han som bekant inte riktigt på sociala medier. Senaste tiden har han låtit omvärlden få veta  att ”Milano never had a king, they have a GOD” och efter karantänen beroende på en sväng av corona levererades citatet ”Jag är väldigt hungrig eftersom de låste in fel djur hemma hos mig”. Haha.

Göte-la-Borg mailar:

– Vad heter Kinas barnsligaste man?

– Löj Lee

Tackar.

Jaha. Då var det dags för eder bloggare att ännu en gång stämma i bäcken när det kommer till diverse otyg i det svenska språket. Här två tingest som genast måste upphöra:

* Bror. Det är ”bror” hit, ”bror” dit och ”broder” här och ”bröder” där. Är icke alls bekväm med att lagkamrater, arbetskollegor och grannar av det manliga könet helt plötsligt är mina bröder.

* ”Att” blir ”och”. Här har vi att göra med en språklig dikeskörning av gigantiska mått. Undertecknad har de facto bara senaste veckan hört och läst om homo sapiens som meddelar att ”…det ska bli kul och spela padel” eller ”…dags och baka en kaka”. Fullständigt obegripligt.

Är lite nyfiken på vad det var för djur som letade sig in hemma hos familjen Seger/Ibrahimovic. En noshörning? Alligator? Wombat? Minigris? Blåval?

Biskvier i långpanna. Herre min skapare. Bakverkens absoluta sensation anno 2020.

Senaste tidens…

Festprisse: Mannen i Gävle som efter en svår sittning tyckte det var en briljant idé att klättra ner i en skorsten. Och fastnade. Ett samtal till 112 och brandkåren kom till undsättning. Annars hade han varit rökt.

Såll: Delano van Crooij. Målvakt i nederländska VVV Venlos som fick släppa in 13 bollar i ligamatchen mot Ajax.

Målorgier: SSL-nykomlingen Fagerhult feat. Habo parkerar inga bussar eller leker köttmur. Fem matcher spelade och blygsamma 88 kassar sammanlagt framåt och bakåt. Ett snitt på 17,6 mål/match. Haha.

Citat: ”77:an. Du har inte med samma fabrikat på skaftet och bladet. Säger jag till domaren nu får du rött kort.” (Uppstudsig junior i ett ”dopat” Hovslätt till undertecknad. Respekten för oss äldre finns i sanning inte längre.).

Och när kidsen här hemma tycker att deras pappa tjatar och gnatar om vardagliga ting får man numera ett uppstudsigt ”Chilla, pappa. Chilla!” som svar. Funderar på att strypa avkommornas skärmtid till en nanosekund per dag, så får vi se hur ”chill” döttrarna tycker att livet är…

Styv kuling i HV-land. En fjärdedel av serien avverkad och behåller HV 71 poängsnittet på 1,15/match kommer laget att sladda in på plats 10-11. Det rimmar ju inte riktigt med förväntningarna inför säsongen. Om man säger så. Antar att truppen redan den här veckan träffas för lite bowling som följs upp av diverse grupparbeten och individuella samtal med en pressad tränartrojka.

Rätt svar på senaste resan var Minsk. Lottningen utföll på så sätt att självaste Konstapel Sköld tilldelas tre triss. Grattis!

jragnarsson@hotmail.com

På denna länk finns Jonas egen bloggsida med mängder av bloggar

Taggar

Dela