Nyheter

Blir Borgenstugan en kommunal anläggning?

Nyheter Stiftelsen Borgen har önskat en lösning att kommunen tar över Borgenstugan och i tisdags var ärendet uppe på kommunstyrelsens bord

Borgenstugan

Ett övertagande av Borgenstugan skulle innebära möjligheten att utveckla friluftsområdet samtidigt som det blir ökade driftskostnader för tekniska förvaltningen.

Tekniska förvaltningen föreslår kommunstyrelsen att ett köp ska göras och ett bidragsmedel, som tidigare betalats ut till stiftelsen, på 187 000 kronor ska föras över från stiftelsebidrag till fritidsavdelningens driftverksamhet. Ett kommunalt övertagande av Borgenstugan skulle innebära att tekniska förvaltningens fastighetsavdelning står för ägandet av stugan och sedan hyr fritidsförvaltningen  fastigheten av fastighetsavdelningen.

Borgenstugan har en central betydelse och stiftelsens ändamål att förvalta fastigheten har haft stora svårigheter att klara sitt uppdrag vilket har fått till följd att ett stort renoveringsbehov uppkommit. Stiftelsen Borgen har aviserat att man önskar sälja fastigheten och upplösa stiftelsen. Arbetet har pågått en längre tid och nu är det alltså möjligt för kommunen att förköpt Borgenstugan. Hyran ligger på 215 592 kronor och därefter tillkommer fastighetsskötsel och lokalvård som innebär en totalsumma på ungefär 450 000 kronor.

– Vi överlämnade det här ärendet då vi ska ha fram rätt handlingar. Nya diskussioner görs vid nästkommande kommunstyrelse, meddelar Hans-Göran Johansson (C).

Taggar

Dela