Nyheter

Bjöd på en festlig långresa

Nyheter Värnamofotografen Thomas Johansson tog med SPF Bor-Rydaholms mötesdeltagare på en festlig långresa.

Värnamofotografen Thomas Johansson tog med SPF Bor-Rydaholms mötesdeltagare på en festlig långresa. Bild: Arkiv

Hösten har kommit, men det hindrade inte nära 70 intresserade att komma till Horda Frikyrka under måndags eftermiddag den 7 november då SPF Bor-Rydaholm hade sitt månadsmöte. Det såldes fika och åror så de höll på att ta slut innan alla fått köpa. Detta var det mest välbesökta mötet i vår förening på långa tider, men alla fick bra platser och pratnivån var hög innan Grupp 7 hälsade välkomna och ordföranden tog över med dragspelet och lockade fram två inledande sånger med allmän munterhet och sångglädje.

Så blev det information om ett par ställen som vi kan avnjuta julbord på och det var fullt med händer i luften när det skulle beslutas vilket ställe vi ville till. Info från kommun och distrikt liksom om vilka studiecirklar är i startgroparna nu och början av nästa år.

Ett industribesök i Rydaholm den 23 november är också klart.

Intresset verkar stort med småcirklar genom vuxenskolan. Vår hälsominister Britt-Marie Magnusson avslutade det hela med flera hälsotips till oss. Så var det fikadags.

Sen kom dagens höjdpunkt när Thomas Johansson från Värnamo tog oss med på en jättelång o. varm resa från Store Mosse, Finland, Indien, Kenya och Uganda med kamerans hjälp. Det var många fina

bilder som tog oss till oanade höjder av njutbarhet. Vi fick se en orm som kramade ihjäl en get. Många fåglar var med på resan, liksom tigrar, zebror, lejon, elefant med mera. Det var många övriga bilder på människor och natur ibland tillsammans med musik!

Efter avtackningen av Thomas fotografen med blomma som stod i (fin) träkruka och många applåder, delades 20 vinster ut av Randi Andersson som Gunilla Eriksson så omsorgsfullt köpt in….Så sjöngs nationalsången innan Grupp 7 började på med disken, och alla andra fick åka hem!

Text: Arvid Andreasson

Taggar

Dela