Nyheter

Biståndshandläggare besökte Sjösala

Nyheter Kommunens biståndshandläggare informerade om omsorgsförvaltningens verksamhet.

Kommunens biståndshandläggare informerade under tisdagen om omsorgsförvaltningens verksamhet.

Tisdagen den 22 mars 2022 fanns omsorgsförvaltningen på plats på Sjösala i Bor. Inbjudna var de två biståndshandläggarna Tanja Öberg och Asija Pivac för att informera om vilken hjälp de boende kan få från kommunen. På ett trevligt och lättförståeligt sätt förklarade de båda handläggarna kommunens omfattande delar i den kommunala hjälp som finns att erbjuda inom äldreomsorgen.  

I informationen framfördes den rätt man har som medborgare att söka bistånd. Det handlar om allt från att få hjälp med städning till att få maten serverad hemma. Vidare om att det finns en anhörigsamordnare som kan lyssna på dig om du till exempel behöver prata ut. All information i ärendet finns väl dokumenterat på kommunens hemsida samt i tydliga informationsskrifter. 

Förutom informationen så fanns det möjlighet för de boende att ställa frågor. En del tänkvärda frågor hamnade utanför förvaltningens område. Andra lite knepiga frågor fick biståndshandläggarna med sig att vid tillfälle framföra till omsorgsförvaltningen. 

Tillsammans med fikakaffet gick det lättare att svälja all den matnyttiga informationen. 

Text och bild: Jörgen Lindelöf

Taggar

Dela