Nyheter

Biskopen fikar i Värnamo

Biskopen fikar i Värnamo

Nyheter På tisdag den 17 maj finns det möjlighet att ta en fika med biskop Fredrik Modéus på Café Hallongrottan i Värnamo.

”Fika med biskopen” är ett nytt koncept som biskopen testar, och Värnamo är först ut.

Någon eller några gång per termin, i samband med att biskopen är på väg till eller från något besök eller möte i stiftet, stannar han till någonstans och bjuder in alla som vill att ta en enkel fika och ett samtal kring kaffebordet. Det är tanken bakom konceptet ”Fika med biskopen” som premiärprovas i Värnamo på tisdag. Besöket präglas av enkelhet, inget särskilt program arrangeras i samband med träffen.

– Jag vill skapa möjlighet för församlingsbor och församlingsmedarbetare, alla som vill, att få möta och samtala med mig under avspända former. För mig är det viktigt att lyssna in människors tankar och höra vad de tycker är viktigt för mig att få veta, säger biskop Fredrik Modéus.

Träffen arrangeras i samverkan med Värnamo församling. På Café Hallongrottan bakas allt från grunden med ekologiska produkter. Caféet ligger i Butik Rättvist, som är den enda butiken i Värnamo med enbart fairtrade-certifierat sortiment.

Efter fikastunden åker biskopen vidare till Skillingaryd, för att delta i firandet av Skillingaryds kyrkas 75-årsjubileum.

Taggar

Dela