Nyheter

Bilinbrott, fylleri och ett jaktbråk

Nyheter Polisen i Värnamo har fått göra ingripande senaste dygnen. Inbrott i lyxbilar och fyllerier har stått på dagordningen samt något som skulle kunna vara ett jaktbrott.  

Stölder av krockkuddar fortsätter att gäcka polisen.

På Söderåsen i Värnamo har flera BMW-bilar haft inbrott. Tjuvarna har stulit krockkuddar och instrumentpaneler.  Vid stölderna har bilarna fått omfattande skador och godsvärdet på det stulna är förhållandevis stort.

I centrala Värnamo plockar polisen med jämna mellanrum in påverkade personer. På torsdagen, mitt på dagen, ertappades en drogpåverkat man i 20-årsåldern. Mannen togs med av polisen för provtagning. 20-åringen är nu misstänkt för narkotikabrott, eget bruk.

Vid 13-tiden fick polisen larm från Resecentrum i Värnamo. En kraftigt berusad man i 50-årsåldern störde ordningen. Mannen omhändertogs enligt lob,  lagen om berusade personer, och fick vila upp sig hos polisen.

I Hemmahallen skedde sedan en ringa stöld. Det var en pojke, nyss fyllda 15 år, som missat att man måste betala för varor. Han hade plockat på sig varor för 90 kronor.

På torsdagskvällen blev det bråk i skogen kring Sörsjö i Värnamo. En jägare i 75-årsåldern var då ute och inspekterade sina jaktmarker. Han upptäckte då något som jägaren bedömde vara en tjuvjägare. Mötet resulterade i ett bråk som slutade med att polis kom till platsen. Men det är tveksamt om det kommer att bli några konsekvenser för den så kallade tjuvjägaren. För polisen har mannen berättat att han befann sig i skogen för att träna blodspår med sin jakthund. Något som inte räknas som tjuvjakt.

Taggar

Dela