Nyheter

Bildspel: Storsatsning invigd

Nyheter I dag invigdes DS Smith Packaging Sweden sina nya lokaler på Bredastensområdet.

Thorbjörn Sagerström och Fredrik Liljeqvist klipper invigningsbandet. Bild: David Alin

Spänningen stiger i foajén när ett 120-tal personer har samlats för en historisk dag. DS Smiths affärsområde Förpackningsservice har i dag två fabriker – i Värnamo och Mariestad. Nu samlas verksamheten i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter. Vd:n Thorbjörn Sagerström inledde arrangemanget med att hålla ett tal.

– Väldigt många av er som är här i dag är mer eller mindre inblandade i det här projektet. Framför allt alla ni kunder som har gjort det här möjligt, alla anställda, kommunen och dess ledning, leverantörer med mera, så ni är alla mer eller mindre inblandade i den här satsningen.

– Allt började för ungefär två år sedan när vår områdeschef Fredrik Liljeqvist hade en väldigt bra och hållbar idé om att föra ihop två mindre enheter till en blomstrande verksamhet, och på den vägen är det. Vi satte spaden i marken i februari-mars 2023 tillsammans med då kommunens vice KSO Mikael Karlsson (C). Vi grävde ett stort hål härute och nu har vi en fabrik. Jag ska också vilja rikta ett stort tack till kommunens företrädare, kommunens ledning och tjänstemän, för allt var klart när vi kom hit. Det var egentligen bara att koppla på sig på fjärrvärmen. Allt var framdraget och vi började bygga tillsammans med Nivika. Ganska tidigt togs en kontakt med Nivika och det gick med en otrolig fart. Man åkte ut här var och varannan vecka och man fick se hur det här projektet drevs fram, det är ganska häftigt, så vi är otroligt tacksamma över att det har gått så bra och så snabbt som det har gjort. Vi är 17 500 kvadratmeter rikare, har 60 anställda här och vi har möjlighet att växa ytterligare i de här nya lokalerna.

– Det är ju så här att vi är mitt i Gnosjöregionen, en region som präglas av samarbete. Vi hjälper varandra och det finns en expansion i den här regionen. Den här tomten som vi fick välja tidigt och att vi landade här i Värnamo är egentligen inte så konstigt: vi är mitt Sverige, vi är mitt i Gnosjöregionen med Gnosjöandan och vi har E4:an här utanför. Här åker det förbi mellan 12 000 och 15 000 fordon förbi varje dygn. Det blir ungefär mellan fem till sex miljoner fordon per år som åker förbi här, så det är många som ser vårt varumärke härute. Det är en otroligt bra placering som vi har härute och vi är otroligt tacksamma över att vi har fått den placering som vi har här, den tomten vi har och att allt var färdigt när vi kom hit.

– Man skulle också kunna säga att det är ganska enkelt att göra ett sådant här projekt i den här regionen. Det är en expansiv region, det är en entreprenöranda som kännetecknas av samarbete med kommunen och inte minst så har vi också en region här som gör sitt yttersta för att vi ska kompetensutveckla oss tillsammans med skolor och högskolor. Vi är på den bästa platsen man kan vara: mitt i Sverige, mitt i Gnosjö och vi har Gnosjöandan som andas runt omkring oss här. Här finns också mycket exportföretag i bygden och ska man skicka takräcken till Japan, USA eller Argentina eller en motorsåg till Kanada så behövs bra förpackningar och vi har kunderna runt husknuten här. Med allt det sagt så vill jag bara säga att vi på DS Smith är så otroligt glada och tacksamma över att vi får göra den här satsningen och alla ni som är här i dag är inblandade på något sätt. Vi är på kanske den bästa platsen vi kan vara just nu och tillsammans tror jag att vi är en fantastisk motor för Sverige, så tack för att ni har tagit er tid att komma hit i dag.

Efter talet fick Thorbjörn Sagerström tillsammans med Fredrik Liljeqvist, affärsområdeschef för Förpackningsservice Norden, den stora äran att klippa invigningsbandet. Efter rungande applåder visades besökarna runt i fabriken.

Kolla in Davids bildspel från invigningen nedan.

Mingel innan invigningen.   [1/26]

Mingel innan invigningen.   [2/26]

Thorbjörn Sagerström i samtal med en gäst.  [3/26]

Nivikas representanter på väg in i byggnaden.   [4/26]

Mingel innan invigningen.   [5/26]

Thorbjörn Sagerström tillsammans med Mikael Karlsson (C), Anetté Myrvold (S), kommundirektör Ulf Svensson och Tobias Pettersson (M).  [6/26]

Thorbjörn Sagerström och Fredrik Liljeqvist är redo med saxarna.   [7/26]

Sekunden senare är bandet klippt och lokalerna officiellt invigda.   [8/26]

Lådbil inne i lokalerna.  [9/26]

Platschef Pär Johansson visade runt besökare.  [10/26]

Platschef Pär Johansson visade runt besökare.  [11/26]

Bild på de nya lokalerna.  [12/26]

Bild på de nya lokalerna.  [13/26]

Avspärrningsband fanns uppsatt runt lokalerna.  [14/26]

Bild på de nya lokalerna.  [15/26]

Via en lampa från taket projiceras varningsskyltar i golvet.   [16/26]

Bild på de nya lokalerna.  [17/26]

Pär Johansson berättar för intresserade åhörare.  [18/26]

Kommunledningen i samtal med Pär Johansson.  [19/26]

Uppemot 60 personer per grupp visades runt i lokalerna.  [20/26]

IFK Värnamos lagkapten Freddy Winsth i samtal med Mikael Karlsson (C) och Anetté Myrvold (S).  [21/26]

Bild på de nya lokalerna.  [22/26]

I den här maskinen förpackas allt spillmaterial om för att sedan bli ny wellpapp.   [23/26]

Bild på en förpackningshög.  [24/26]

Bild från tillverkningen.   [25/26]

Bild på lokalerna.   [26/26]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *