Nyheter

Bildspel: Roland Utbult bjöd på en givande eftermiddag

Nyheter Årets välgörenhetskonsert i Allianskyrkan blev en folkfest.

Årets välgörenhetskonsert med Roland Utbult i Allianskyrkan blev en folkfest.  [1/8]

Konserten inleddes med att Henrik Sjöholm och Sara Rosenströmer, pastorerna i Allianskyrkan och Brunnskyrkan, hälsade alla välkomna.  [2/8]

Roland Utbult tog plats vid pianot.  [3/8]

Sten Johansson berättade om Brunnskyrkans insamlingsprojekt.  [4/8]

Ingela Tauson berättade om Allianskyrkans insamlingsprojekt.  [5/8]

Roland Utbult tog plats vid gitarrren.  [6/8]

Sara Tranströmer predikade om vikten av att stå på en stadig grund i livet.  [7/8]

Utbult avslutade konserten bakom pianot med allsång. – För mig känns det väldigt, väldigt bra att se hur besökarna satt och sjöng med i låtarna. Det är fantastiskt och en stor förmån att se så många åhörare sjunga med i min musik och förstå vad låtarna framför allt betyder för dem, säger en nöjd Roland Utbult efter konserten.  [8/8]

Konserten inleddes med att Henrik Sjöholm och Sara Rosenströmer, pastorer i Allianskyrkan och Brunnskyrkan, hälsade alla välkomna.

Därefter tog Roland Utbult plats vid pianot.

– Jag har min söndagsskolelärare Karl-Gustav Johansson att tacka för mycket av min kristna tro. Han ledde mig in på den rätta vägen, inledde Utbult innan han fick i gång allsång i lokalen.

Mellan låtarna informerades publiken om kyrkornas olika insamlingsprojekt som pengarna gick till. Brunnskyrkans del av pengarna går till ett projekt för mikrolån för kvinnor i Centralafrikanska republiken, Allianskyrkans del till ett projekt i Centralasien.

Därefter tog bytte Utbult ut pianot mot gitarren och framförde ett flertal nya låtar från hans nya skiva.

Sedan var det Brunnskyrkans präst Sara Tranströmers tur att stå för en kortare predikan.

– Livet handlar om att stå på en stadig grund. När Brunnskyrkan (tidigare Smyrnakyrkan) byggdes här i Värnamo var det kanske inte ett så klokt val att bygga den i närheten av Lagan med sankmark runt omkring, men tack vare ett rejält förarbete står den på stadig grund och i år firar den 50 år. Med en stadig grund kommer du långt i livet, berättar Sara Tranströmer.

Därefter avrundade Utbult konserten med ett par allsångslåtar som fick Allianskyrkan att sjuda av givmildhet.

– För mig känns det väldigt, väldigt bra att se hur besökarna satt och sjöng med i låtarna. Det är fantastiskt och en stor förmån att se så många åhörare sjunga med i min musik och förstå vad låtarna framför allt betyder för dem, säger en nöjd Roland Utbult efter konserten.

Taggar

Dela