Nyheter

Bildspel från Vägkyrkan i Hagshult

Bildspel från Vägkyrkan i Hagshult

Nyheter Margareta Svensson rapporterar från den pågående Vägkyrkan i Hagshult som samlar besökare från Värnamo, Skillingaryd, Rydaholm med flera platser.

:

I måndags fick vi besök av Frälsningsarmén från Skillingaryd och som vanligt fyllder de kyrkan både med sin sångglädje och förväntansfulla åhörare. Ing-Marie Andersson höll i taktpinnen, Kerstin Person spelade piano. Vittnesbörd av Kerstin Svensson, diktläsning Annelie Sandberg, bibeltext Martina Österdahl och talare kårledaren Terese Frisk.

Tisdagen börjar med att ett stort gäng från Sörgården kommer ut i nyputsade veteranbilar och en buss. Stämningsfull stund i kyrkan där kantor Anna-Karin Danielsson och Alice Johansson stod för musiken och sången.

I församlingshemmet stod fikabordet dukat av hembakade kakor som smakade gott efter alla intryck. Solen sken och det blir ett minne för alla, att plocka fram när stormen tjuter till hösten.

På kvällen fylldes kyrkan återigen. Nu skulle Daniel och Stina Hjelm, Alice Johansson och Hagshultskören förgylla stunden i kyrkan. Detta är en tradition ingen ville missa.

Torsdagen var det slåttergille som gällde. Och nej det gick inte att hoppa över om det så regnar småspik, vilket det gjorde. Ett härdat gäng med regnställ och sylvester såg till att det blev fint på Ekbacken. Som belöning väntade frallor och jordgubbstårtor. Text:

Margareta Svensson
Foto: Margareta Svensson och Alice Johansson

Taggar

Dela