Nyheter

Bildspel: En svängom med guldkant

Nyheter I dag bjöd Lions Värnamo boende och personal på Stensötan och Rörestorpsgården på guldkant i vardagen.

Det var full aktivitet i tältet bakom Bollvivegården när det var dags för årets sista turnéstopp för Guldkant. Bild: David Alin

Sensommarvädret visar sig från sin bästa sida när lunchtid vankas på Rörestorpsgården och Stensötan. På Rörestorpsgårdens parkering har det vita tältet slagit upp och en stor dos av förväntan ligger i luften bland både boende och personal. Det är dags för den femte upplagan av Guldkant, där Lions Club Värnamo med stöd av Norhedsstiftelsen bjuder på grillfester på kommunens nio äldreboenden.

– Totalt får cirka 500 personer njuta av god mat och underhållning. Ett 40-tal personer från oss i Lions är med i år och hjälper till med det hela. Det roliga är att listerna fylls på så fort, det är inga problem att få medlemmarna att engagera sig när det gäller Guldkant. De som sitter här (i tältet) har varit med och byggt upp det samhälle som vi lever i i dag och vi ser det här som en möjlighet att ge dem lite guldkant på deras tillvaro, tack vare Norhedsstiftelsen och Best Western Vrigstad som ordnar med maten, säger Bengt Jonsson i Lions Värnamo.

På menyn stod kyckling, chorizo och kycklingchorizo. Detta serverades tillsammans med potatis, potatissallad, olika sorters såser, sallad och hembakt bröd.

– Det här är en underbar satsning. Guldkant betyder så oerhört mycket för vår verksamhet, både för de boende men även för personalen. Det är gemenskap och glädje, säger Mari-Anne El-Nagar, aktivitetssamordnare på den förebyggande enheten på omsorgsförvaltningen. 

Janne Schultz och Olle Gustavsson stod för underhållningen. Det bjöds på en blandad repertoar på flera instrument. Efter lunchen anordnades en tipspromenad innan det var dags för fikat.

Kolla in Davids bildspel från arrangemanget nedan. 

En stor dos av förväntan ligger i luften bland både vårdtagare och personal inför dagens arrangemang.  [1/11]

Olle Gustavsson stormtrivs bakom pianot.  [2/11]

Janne Schultz njuter av att få bjuda de äldre på sång och gitarrspel.   [3/11]

På menyn stod kyckling, chorizo och kycklingchorizo.   [4/11]

Detta serverades tillsammans med potatis, potatissallad, olika sorters såser, sallad och hembakt bröd.  [5/11]

Personalen serverade vårdtagarna.  [6/11]

Bild på tallrikar och dryck.  [7/11]

Glädjen var stor bland vårdtagarna!   [8/11]

Mari-Anne El-Nagar, aktivitetssamordnare på den förebyggande enheten på omsorgsförvaltningen, tillsammans med Lions-medlemmarna med Bengt Jonsson i spetsen (till vänster i bilden).  [9/11]

Underhållningen väckte danslusten bland vårdtagare och personal, som tog sig en svängom!  [10/11]

Underhållningen väckte även danslusten bland vårdtagare och anhöriga.  [11/11]

Taggar

Dela


2 reaktioner på Bildspel: En svängom med guldkant

Guldmedalj till Lions med flera som ordnar lite guldkant för de boende. Kul att personalen uppmärksammas också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *