Nyheter

Bildextra: Trälleborgsskolan invigdes

Nyheter För snart två år sedan togs första spadtaget till nya Trälleborgsskolan i Värnamo. I dag invigdes skolan. Se Jims bilder från invigningen.

Foto: Jim Carlsson  [1/18]

Foto: Jim Carlsson  [2/18]

Maria Johansson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden samt Tobias Pettersson (M) kommunstyrelsens ordförande. Foto: Jim Carlsson  [3/18]

Johan Grahn som är barn- och utbildningschef. Foto: Jim Carlsson  [4/18]

Raymond Petersson. Foto: Jim Carlsson  [5/18]

Karin Hedström och Cathrine Arnetorp. Foto: Jim Carlsson  [6/18]

Bandet klipptes. Foto: Jim Carlsson  [7/18]

Skolan är invigd! Foto: Jim Carlsson  [8/18]

Foto: Jim Carlsson  [9/18]

Foto: Jim Carlsson  [10/18]

Foto: Jim Carlsson  [11/18]

Foto: Jim Carlsson  [12/18]

Foto: Jim Carlsson  [13/18]

Foto: Jim Carlsson  [14/18]

Foto: Jim Carlsson  [15/18]

Foto: Jim Carlsson  [16/18]

Foto: Jim Carlsson  [17/18]

Foto: Jim Carlsson  [18/18]

Medverkade gjorde politiker, tjänstepersoner samt barn och vårdnadshavare när nya Trälleborgsskolan invigdes vid lunchtid i dag.

Det nya mellanstadiet kommer att ha plats för 480 elever i årskurs 4–6 inklusive 37 elever i anpassad grundskola. Skolan är 6 100 kvadratmeter stor och innefattar två plan och ett tillagningskök. 

Ceremonin inleddes med att Cathrine Arnetorp, rektor för Trälleborgsskolan, och Karin Hedström, rektor för anpassad grundskola hälsade välkomna. De uttryckte sin glädje över att äntligen få öppna dörrarna till den moderna skolan och underströk hur viktigt det är med en trygg och inspirerande miljö för eleverna.

Därefter höll Maria Johansson, barn- och utbildningsnämndens ordförande samt Tobias Pettersson, kommunstyrelsens ordförande, ett invigningstal där de betonade skolans betydelse och hur de nya lokalerna kommer att skapa möjligheter för både elever och lärare.

Ett nytt konstverk invigdes också under ceremonin, där Raymond Pettersson, kulturförvaltningens ordförande, höll ett tal. Han lyfte fram konstens roll i skolmiljön och hur detta verk kan bli en inspirationskälla för både elever och personal.

Höjdpunkten för många var bandklippningen som genomfördes av elever från både Trälleborgsskolan och den anpassade grundskolan tillsammans med Johan Grahn, förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Avslutningsvis bjöd elever från den anpassade grundskolan på en sång- och dansuppvisning, vilket skapade en festlig atmosfär.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Bildextra: Trälleborgsskolan invigdes

Det heter inte grundsärskolan längre. Var ett tag sen det bytte namn till anpassad grundskola, anpassad gymnasiet.

Skolbussarna fungerar bedrövligt på landsbygden. Kommunen slår ihop turer för att spara pengar. För att åka en sträcka på 7 kilometer tar det 45 minuter. Inräknat vägen tillbaka får de åka totalt 1,5 timme skolbuss om dagen för att färdas 14 kilometer.

Ska det behöva vara så? Som förälder får man skjutsa med egen bil istället så att barnen i första hand ska orka med skolarbetet istället för dessa extrema bussturer.

Var tog satsningarna på landsbygden vägen? Varför avvecklar man istället för att utveckla?

Nu när vi är länets mest skuldtyngda kommun så kan man förstås förstå varför det är som det är.

Till tröst har vi i alla fall en Gummifabrik att besöka. Heja Värnamo kommun!

Ser där ja . Men nu har det börjat försöket att sänka landsbygden . Elver tvingas åka buss i minst 2-4 timmar . Men just nu också sagt hejdå till allsvensk fotboll i staden…

Kommentarsfunktionen är stängd