Nyheter

Bildextra: Första spadtaget för nya Trälleborgsskolan

Nyheter I dag togs ett stort steg mot en ny Trälleborgsskola när skolelever och politiker tog det första spadtaget mot stadens nya mellanstadieskola.

Flera skolelever fick ta det första spadtaget.  [1/6]

Skolelever tillsammans med förvaltningschef Johan Grahn, Mikael Karlsson (C), Azra Muranovic (S), Britt-Marie Sellén Nilsson (S) och Bo Svedberg (S).  [2/6]

Gottlieb Granberg (M) tog plats i förarsätet och tog en rejäl skopa ur stenhögen.  [3/6]

Det råder febril aktivitet där den tidigare skolan huserade.  [4/6]

Moder jord bjöd på en hög himmel över byggarbetsplatsen. .  [5/6]

6 100 kvadratmeter stor i två plan. Så här är tanken att skolan ska ut när den är färdig i maj 2024.  [6/6]

Sten och grus for åt alla håll i höstsolen. Bakom staketet stod alla skolelever med stor förväntan. 

– Äntligen!, kommenterade enigt politikerna Azra Muranovic (S), Bo Svedberg (S), Britt-Marie Sellén Nilsson, Mikael Karlsson (C) och Gottlieb Granberg (M) över dagens händelse. 

Nu har spaden officiellt satts i marken för den nya mellanstadieskolan som kommer att ha plats för 480 elever i årskurs 4–6, inklusive 30 elever i grundsärskola. Går allt enligt planerna står skolan färdig i maj 2024.

– Den kommer att bli cirka 6 100 kvadratmeter stor och innefatta två plan. Det glädjande är att den kommer att upp mindre plats än vad den gamla gjorde, vi har fått ett mindre hus men också mycket mer plats på detaljplanen. Det kommer även att byggas ett tillagningskök med möjlighet att göra upp till 700 portioner, vilket innebär att det finns möjligheter att köra ut mat till olika verksamheter. Den kommer att vara byggd i en trästomme, vilket är ett roligt val. Det kostar lite mer än en traditionell stålstomme men det är ett mycket bättre miljöval. Sedan kommer det även att finnas solceller på taket från början, säger projektledaren Sebastian Scheler. 

– Vi ser en väldigt bra lokaleffektivitet i det här, säger Mattias Svensson, områdeschef väst och byggingenjör på Byggdialog,

Taggar

Dela