Nyheter

Bevattningsförbudet ställer till det för Vandalorums nya trädgård

Nyheter Vandalorums nya påkostade trädgård är hotad på grund av kommunens bevattningsförbud.

Bilder: David Alin

P4 Jönköping rapporterar i dag att Vandalorums nya påkostade trädgård nu är hotad på grund av kommunens bevattningsförbud.  [1/3]

Bild över Oudolfs trädgård.   [2/3]

Tack vare satsningen på en damm på tomten där regnvatten samlas är museichefen Elna Svenle för närvarande inte orolig.   [3/3]

– Det är ju en jätteviktig fråga för oss eftersom vi nu har anlagt en trädgård med 26 000 små plantor som nu ska få växa till sig i här i sommar och bli riktigt praktfulla till hösten, säger museichefen Elna Svenle till P4 Jönköping.

Trädgården är i år designad av en av världens främsta trädgårdsdesigners, nederländaren Piet Oudolf, som även skapat trädgårdarna vid The High Line i New York. Men nu behöver plantorna vatten och då råder bevattningsförbud,. 

– Närt vi började planera och anlägga den här trädgården tog vi med i beaktan att det skulle kunna bli så här, så jag är inte så orolig precis nu. Vi började redan för länge sedan att anlägga två dammar på vår tomt där vi har samlat regnvatten under våren, så vi kommer att klara oss under flera månader med vårt vatten, säger Elna Svenle i intervjun.

Taggar

Dela