Nyheter

Besparingar i Värnamo kommun

Nyheter I en insändare riktar Gustav kritik mot ett parti.

Det har under våren framkommit att det saknas pengar i kommunens kassa och framför allt skolorna verkar blöda pengar. Utbildningsnämndens prognos för 2024 är –27 miljoner kronor. Vid utbildningsnämndens ekonomiutbildningsdag förra veckan anförde Liberalernas företrädare att de gärna ser att landsbygdsskolorna läggs ned. Detta skulle spara 10 miljoner kronor bara i Gällaryd och Fryele enligt nämndens beräkningar.

Mitt förslag är att vi i stället lägger ned Liberalerna. Då slipper vi bygga arenan och besparingen blir i stället en bra bit över 250 miljoner kronor. Pengar som kan räcka både till skolorna och kanske en ny simhall?

Gustav

Rör inte Fryele skola och Gällaryds skola, menar Gustav.

Taggar

Dela


12 reaktioner på Besparingar i Värnamo kommun

Ja visst är tuffa beslut nödvändiga ibland som att våga säga nej till att lägga så sjuka mängder pengar på en arena till exempel. Att satsa på vård, skola och omsorg istället. Att förstå att satsa på hela kommunen både tätort och landsbygd, så att alla invånare känner att man bor i en kommun som vill ha både levande landsbygd och stad. Och framför allt där barnen är en tillgång och inte en belastning och där skolan speglar samhället, en del går i Värnamo, några i kransorterna och några på landsbygdsskolor. Tillsammans skapar det en levande och stark kommun

Värnamoko detta är till dig!

En likvärdig skola är inte samma sak som en likformad.
Hur exakt menar du att våra barn på landsbygden inte skulle ha samma förutsättningar?
Och hur kan det vara landsbyggdsbarnens ”fel” att BUN inte kan hålla en budget?
Det våre väl ynkligt om vi på landsbygden inte ens skulle kunna få ha kvar vår skola för våra skattepengar! Eller du kanske tycker vi ska betala skatt i förhållande till vad vi får?

Vi bor i en kommun som innehåller både stad och landsbygd, och en kommun är till för sina medborgare. Så det är väldigt konstigt att man vill agera som att man bara har stad i sin kommun.

Hejja Gustav👊 mitt i prick 🎯
Rör i landsbyggdskolorna, vi vill ha en levande landsbygd!

Att lägga ner småskolorna är ett mycket klokt sätt att spara pengar och ge elever samma förutsättningar. Det kommer dessutom att komma nya lagkrav som kommer att fördyra landsbygdsskolorna ytterligare. Man måste som politiker våga fatta tuffa beslut och jag anser att man här är alldeles för fega. Att inte lägga ner småskolorna innebär istället att kommunens samtliga elever drabbas på ett negativt sätt när man får mindre resurser tilldelat. Man måste se till helheten.

En likvärdig skola är inte samma sak som en likformad.

Hur exakt menar du att våra barn på landsbygden inte skulle ha samma förutsättningar?
Och hur kan det vara landsbygdsbarnens ”fel” att BUN inte kan hålla en budget?

Det vore väl ynkligt om vi på landsbygden inte ens skulle kunna få ha kvar vår skola för våra skattepengar! Eller du kanske tycker att vi ska betala skatt i förhållande till vad vi får?

Vi bor i en kommun som innehåller både stad och landsbygd, och en kommun är till för sina medborgare, så det är väldigt konstigt att man vill agera som man bara har stad i sin kommun.

Undrar bara om uttrycket småskola är ett sätt att förvilla ?
Eller är det helt enkelt en skola där det går små människor eller kanske att byggnaderna är små? Tänker bara så folk vet vad Liberalerna står i denna fråga , det är ju viktigt när nästan hälften av invånarna bor utanför Värnamo tätort.

Det står också klart för mig nu att någon solidariskt tanke om att hjälpas åt finns inte utan det är bättre att ta bort allt från några så några andra inte behöver ”offra” något.

JB skriver att vi inte skall blanda ihop Liberalerna med en ny arena. Det är ju Liberalerna som blandat ihop sig själva med ny arena. Deras företrädare råkar ju även vara ordförande i fotbollsklubben som skall ha arenan.

Att det skulle sparas 10 miljoner är rena trollsiffror. När allt kommer omkring kan det bli minussiffror istället om man genomför en sådan besparing. Inte konstigt att Liberalerna vill försöka lägga ner landsbygdens skolor. Det finns egen intresse i att försöka hitta pengar att spara. Sedan är 250 miljoner lågt räknat, för den summan är byggnaden inte ens rest. Lägg till minst 500 miljoner…

Blanda inte ihop Liberalerna med ny arena.
Ny arena är beslutad av en politisk majoritet i kommunfullmäktige.
Liberalerna kommer snart att förminskas eller försvinna ändå.

Kommentarsfunktionen är stängd