Nyheter

Befann sig olovligen på skola – åtalas

Nyheter En man i 18-årsåldern tog sig i höstas olovligen in på Apladalsskolan för att lösa en påstådd konflikt med några av skolans elever. Nu åtalas han för olaga intrång.

Det var i november förra året som skolans rektor uppfattade oväsen utanför sitt kontor. När rektorn kom ut var det en samling elever där samt en person rektorn inte kände igen som en elev på skolan. Mannen blev tillsagt att lämna och gjorde så tillslut.

Men det visar sig att mannen ska ha befunnit sig på skolan ett längre tag och att han var där för att lösa en påstådd konflikt åt sin lillasyster. I polisens förundersökning berättar en skolanställd om vad som hände i samband med att mannen lämnade skolan.
– Han hotade med att eleven ska känna sig iakttagen och att det kommer bli en konsekvens. Det uppfattade jag som hotfullt mot den eleven.

Samma skolanställd berättar om att det strax innan varit en konflikt mellan mannens lillasyster och tre andra elever. Rektorn berättar att endast huvudentrén till Apladalsskolan är olåst, men bevakad. Så mannen måste ha kommit in genom en annan ingång.

18-åringen själv erkänner brottet och menar själv att hela händelsen är uppförstorad.
– Jag gick in där och då blev det ett jävla liv, läraren skrek att de skulle låsa in sig i klassrummet och jag sa att jag inte var farlig. Sedan lugnade det ner sig och vi pratade bara lugnt. Det såg värre ut än var det var.

Enligt mannen själv ska han ha befunnit sig på skolan i ungefär två timmar.

Genrebild. Foto: David Alin

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *