Nyheter

Balen stundar – utskott planerar för minnesvärd kväll

Nyheter Kortege, nattöppet och dj. För studenterna på Finnvedens gymnasium väntar en oförglömlig balkväll.

Balutskottet, bestående av Albin Rommeskog, Agnes Grimstedt, Nellie Wagrelius och Filip Älverdal, planerar för en minnesvärd 7 juni för de blivande studenterna.

Ända sedan pandemin slog till har eleverna på Finnvedens gymnasium längtat efter en ordentlig bal med tillhörande kortege och folkfest. Förra året genomfördes balen under tre kvällar. När pandemirestriktionerna nu ser ut att vara ett minne blott har balutskottet, bestående av Albin Rommeskog, Agnes Grimstedt, Nellie Wagrelius och Filip Älverdal, fått sätta tänderna i planeringen inför årets bal med ambitionen att göra den 7 juni till en oförglömlig kväll för skolans elever.

– Det känns riktigt bra, saker och ting faller på plats. Det har varit lite ihåligheter längs vägen men nu känns det bra, säger Nellie Wagrelius. 

Balmiddagen äger rum i livesalen i Gummifabriken.

– Vi får vara max 250 deltagare i lokalen, men när vi skickade ut anmälningarna tog vi inte med hur många som fick plats. Det komiska i det här fallet är att vi blir exakt 250 deltagare, men det blev lite extra nervöst när vi insåg att anmälningarna rasade in, säger Nellie Wagrelius. 

Eftermiddagen inleds med fotografering i Apladalen. Därefter är tanken att det blir en kortege från Postgatan eller Magasinsgatan till Madame till balmiddagen. 

– Vi väntar fortfarande på ett godkännande av polisen för att få tillstånd för kortege på Postgatan, alternativt Magasinsgatan, vid stationen. Vi håller alla tummarna för att tillståndet ska bli godkänt så att kortegen blir av, säger Nellie Wagrelius.

– Upplägget är egentligen en återgång till hur det såg ut innan restriktionerna, med gång, middag och dans. Samtidigt kommer vi hålla på längre än vi gjorde förra året då alla fick gå hem klockan 22. Nu är det klockan 01 som gäller i stället. Vi kommer även att hyra in en dj från Växjö som står för underhållningen under kvällen. Man ser fram emot att det blir en fest av det hela, säger Filip Älverdal.

För Albin Rommeskog och Agnes Grimstedt är det deras första studentbal som arrangörer. Deras roll under kvällen blir att agera välkomstpar, hålla ett välkomsttal och att utse balens kung och drottning. 

– Vi ska se till att att alla får en trevlig kväll och det ska bli jättekul. Jag har sett fram emot det hela länge, säger Albin Rommeskog.

– En har inte förstått att tiden har gått så fort som det har gjort, men trots det har vi hunnit med så mycket de sista veckorna. Det har varit väldigt lärorikt att vara med i planeringen och man märker att det är mycket mer arbete än man tror att planera inför balen, säger Agnes Grimstedt.

Taggar

Dela