Nyheter

Axelsson: Många viktiga frågor

Nyheter Vi har ställt tre frågor till våra ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige inför valet 2022. I en artikelserie presenterar vi ledamöternas tankar om den viktigaste valfrågan, det kommunala vetot och om fortsatt kandidatur kommande mandatperiod.

Inger Axelsson (C)

Inger Axelsson (C), ledamot i kommunfullmäktige, svarar: 

Vilken fråga är viktigast för dig i vår kommun?

– Det är flera intressanta och viktiga frågor för mig i Värnamo kommun. Under ett antal år har förskolor och skolor varit i fokus och är fortfarande med nybyggnation av Trälleborgskolan till exempel. Fortsatt utveckling av Gummifabriken och Campus är också viktiga tycker jag. Studier och lärande är en del av människors vardag och liv och ser man till de städer som erbjuder högskolestudier på hemmaplan innebär det också tillväxt och utveckling av mycket annat. Jag tillhör en generation som oftast fick åka till andra städer för att roa sig, söka utbildning och andra kulturutbud. I dag tittar man lika ofta på utbudet i Värnamo när det gäller flera olika aktiviteter: allt från gym, padel, nöjen, kultur, äta något gott, med mera, med mera. Det är glädjande och många innovativa människor som skapar detta! Utöver ovanstående kommer fler intressanta diskussioner framöver om exempelvis en ny simhall och frågan om en arena.

Det finns de som ifrågasätter det kommunala självstyret, till exempel veto när det gäller vindkraft, vad tycker du om det?

– Jag tycker att det är viktigt med kommunalt självstyre för att kommunala frågor ska diskuteras, förankras och tas beslut om där man bor. När invånare är berörda tänker jag att man också vill vara med och ta ansvar för kommunens utveckling. När det gäller andra delen av frågan önskar jag att  fler alternativa källor till fossila bränslen fortsätter att utvecklas. Det är en viktig fråga för klimatet och oss alla, inte minst för yngre som har en längre framtid att planera för. Ibland krockar önskemål, principer, viljor och beslut med varandra. Det ställer krav på oss att ta nya diskussioner och se andra alternativ. Det är inte alltid enkelt,  men svårigheter gynnar inte sällan kreativiteten. 

Kommer du att kandidera för ytterligare en mandatperiod?

– Ja, jag kommer att kandidera för ytterligare en mandatperiod för centerpartiet i kommunvalet. Jag gillar själva grejen med demokrati. Att man tillsammans med andra diskuterar och strävar mot gemensamma mål. Genom att ta del av varandras erfarenheter och kunskaper lär man sig, utvecklas och kan åstadkomma något gemensamt. 

I kommunfullmäktige har under den här mandatperioden följande partier haft antalet mandat:

Centerpartiet 10 mandat
Liberalerna 2 mandat
Kristdemokraterna 5 mandat
Moderaterna 8 mandat
Miljöpartiet 1 mandat
Socialdemokraterna 15 mandat
Sverigedemokraterna 8 mandat
Vänsterpartiet 2 mandat

Taggar

Dela