Nyheter

Klartecken för trafikåtgärder på Grevevägen

Nyheter Grevevägen kommer att bli smalare framöver. Det står klart efter att tekniska utskottet beviljat en ombyggnation på 2 miljoner kronor för att få ned farten på sträckan.

Det kommer gå långsammare på Grevevägen framöver. Det står klart efter tekniska utskottets sammanträde.

I 2020 års investeringsbudget hade tekniska utskottet 400 000 kronor till att bygga en upphöjd korsning på Grevevägen/Västbovägen, som en hastighetsdämpande åtgärd. Tekniska förvaltningen hade även fått beviljat 400 000 kronor i statsbidrag från Trafikverket, men bidrag uteblev eftersom projektet inte färdigställdes under året.

Eftersom Grevevägen är en bred och rak gata är det lätt hänt att hastigheterna blir för höga, även med en fartdämpande åtgärd på mitten. För att hastighetssäkra hela Grevevägen, föreslog tekniska förvaltningen att sträckan smalnas av genom att bredda befintlig grönremsa. En insats som beräknas kosta 2 miljoner kronor. 

För att täcka kostnaderna föreslog tekniska förvaltningen att 1,6 miljoner kronor flyttas från projekt 210019, ”Åtgärder ny hastighetsplan” till projekt 210055, ”Hastighetsdämpande åtgärd Grevevägen/Västbovägen”.

På tekniska utskottets sammanträde diskuterades ärendet. Tekniska utskottet beslutade att godkänna förvaltningens åtgärdsförslag och att pengarna flyttas mellan projekten, så att åtgärderna kan genomföras.

Taggar

Dela