Nyheter

Arrangerar ankrace i Värnamo

Nyheter Ett evenemang i kransorten väckte Vidösternsimmets nyfikenhet. I höst arrangeras ett ankrace i centrala Värnamo.

Göran Nilsson och Christer Ringblom laddar för höstens ankrace i Lagan. Bild: David Alin

I slutet av september arrangerar Värnamo City en familjelördag. För att spetsa till det hela ytterligare arrangerar Vidösternsimmet tillsammans med flera föreningar ett ankrace.

– Det kommer att vara tusen ankor som åker nerför Lagan. De släpps utanför Missionskyrkan och åker ner till Åbron där de länsas in och hamnar i ett led så att vinnare, andra, tredje plats osv kan koras, säger Christer Ringblom i Vidösternsimmet.

– Det arrangerades ett ankrace i Forsheda förra året, så vi var ute och pratade med arrangören Henrik Grahn (butikschef på Ica Nära Ässet) som är en del av Forshedabygdens Näringslivsförening, för att få mer information om hur man bäst går tillväga. Vi har ordnat ett lotteritillstånd från Värnamo kommun, det som krävs för att få arrangera sådan här saker. Vi vill göra rätt från början och kunna utveckla det här tillsammans, säger Göran Nilsson.

– Målet för oss är att det ska vara flera vinnare i det här. Vidösternsimmet har tagit på sig ansvaret för lotteritillstånd och Värnamo City står för marknadsföring. Sedan ska ju lotterna säljas också och då har vi andra föreningar som hjälper till med detta och får en del av lottpriset till sin egen verksamhet. Så det blir många vinnare i det hela, säger Christer Ringblom.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Arrangerar ankrace i Värnamo

Häftigt 😎☀️

Från Anaheim Mighty Ducks, NHL ttill Värnamo Ducks, Lagan Creek – långt steg – små simtag – Lycka till

Tror nog man får hålla det lite öppet var de ska släppas. Man måste ju kolla lite hur mycket vatten det är i Lagan. Ifall det är bra fart eller inte.

Missionskyrkan till bron var ingen lång sträcka…..släpp dem vid Enehagskolan så det blir lite match av det hela.

Kommentarsfunktionen är stängd