Nyheter

Årets bästa bilder hos fotoklubben

Nyheter Värnamo fotoklubb har haft årsmöte och i samband med det presenterades årets bilder i digital- och pappersbildsklasserna.

Manne Jakobssons stileben blev årets bild i klassen för pappersbilder.

Digitalklassen vanns av Joacim Wiberg . Juryns bedömning var följande:
Redan vid en snabb blick berör denna bild oss. Mycket vackert ljus, en suverän och vågad komposition och där fotografen uppfattat det fantastiska ljuset och utnyttjat det till fullo och gett bilden en underbar atmosfär.
Det märks att fotografen tänkt till innan steget togs till exponering.
Fantastiskt fina molnformationer samt husväggen med spegling och det röda hustaket i bakgrunden hjälper till att leda in blicken i bilden.
Hela bilden ger ett intryck av målning.
Pappersklassen vanns av Manne Jakobsson. Bedömningen av hans bild löd:  Bra komposition och blomman ligger i gyllene snittet. Krispig i färgerna. Bra färgskala och kontrast, krukan matchar blomman. Snyggt format. Finns inget att klaga på.
I samband med årsmötet avtackades Annika Muren som kassör, som ny kassör valdes Mats Andreasson. Allan Rydahl  avtackades  som styrelseledamot och som ny ledamot valdes Valter Gustavsson.
Under kvällen diskuterades det att eventuellt ha diskussionskvällar  om uppbyggnad av bilder, dess betydelse och vad man vill säga med bilden.
Det diskuterades även hur vi ska göra för att värva fler medlemmar och få upp intresset för fotografering i allmänhet. Efter avslutat årsmöte bjöds det på smörgåstårta och trevlig gemenskap.

Joacim Wibergs bild blev bästa digitala bild.

Taggar

Dela