Nyheter

Arbetsförmedlingen allt mer digital

Nyheter Arbetssökande i Värnamo kommer nu i allt större utsträckning att få träffa Arbetsförmedlingens personal via internet.

Arbetsförmedlingen erbjuder nu arbetssökande allt fler tjänster via internet.

Platskontoret i Värnamo ingår tillsammans med Gislaved, Ljungby och Älmhult i ett projekt där arbetssökande kan välja att ha planeringssamtal med en arbetsförmedlare via telefon, chatt och video istället för att besöka ett arbetsförmedlingskontor.

–  Att arbetssökande kan få personlig service via telefon, chatt eller video gör det smidigare för många att ha kontakt med Arbetsförmedlingen. Man kan också få stöd i hur man använder Arbetsförmedlingens digitala tjänster, säger Johanna Buchalle, arbetsförmedlingschef i ett pressmeddelande.
Arbetsförmedlingen kommer att erbjuda hjälp och stöd till arbetssökande som känner att de inte behärskar tekniken.

Några exempel på stöd som alla arbetssökande kan få via telefon, chatt och video är; coachning och uppföljning av arbetssökandet, matchning till arbete, tips och feedback på cv. Arbetsförmedlingen kommer även att hjälpa till med personliga brev, webbinarier, poddar, information om aktivitetsrapportering, arbetsmarknadspolitiska program och beslut om intervjuresor.
I slutet av 2019 kommer alla som skriver in sig, oavsett bostadsort i landet, kunna ha sitt första planeringssamtal med en förmedlare på distans.

Taggar

Dela