Nyheter

Arbetar för ett tryggare Värnamo

Nyheter Många krafter samarbetar nu för att göra Värnamo kommun till en trygg kommun för invånarna.

Gemensam workshop för ett tryggare Värnamo. Från vänster lokalpolisområdeschef Håkan Boberg, kommundirektören Ulf Svensson samt kommunalrådet Hans-Göran Johansson (C).

Kommunen, polisen och nu även Region Jönköpings län arbetar alla tillsammans för att motverka den omtalade gängkriminaliteten i Värnamo.

Vid en enkätundersökning som genomfördes förra veckan av polisen och kommunen så svarade 45 procent att de känner sig trygga i kommunen. Men 23 procent upplevde att de är otrygga. Det folk var mest oroliga över var att de skulle drabbas av inbrott.

Med denna kunskap i bagaget samlades i dag representanter från de tre tidigare nämnda organisationerna för att genomföra en gemensam workshop på Gummifabriken. Polisen hade skickat 10 personer, kommunen  kom med en delegation på 20 personer och region Jönköping hade skicka tre medarbetare som skulle vara med.
Syftet med workshopen var att hitta konkreta åtgärder för att göra Värnamo tryggare.

Kommundirektören Ulf Svensson berättar:
– Vi ska titta konkret på vilka problem som finns och sedan titta på vilka åtgärder vi kan göra, ur olika perspektiv, förklarade Svensson.
Utifrån resultatet från workshopen kommer sedan polisen, kommunen och Regionen att arbeta vidare för ett tryggare Värnamo. Det kommer att bli åtgärder som genomförs separat och det kommer att vara andra åtgärder som genomförs gemensamt av de tre organisationerna.

Taggar

Dela