Nyheter

Använd mittdörren…

Nyheter Med anledning av covid-19 vill Länstrafiken av hänsyn till förare och resenärer uppmana alla bussresenärer att kliva ombord vid mittdörren. Det är en tillfällig lösning som gäller från och med den 18/3 och fram till dess att man kommer med ny information.  

Arkivbild

Det finns i dagsläget inga restriktioner från Folkhälsomyndigheten gällande kollektivtrafiken men man väljer ändå att vidta försiktighetsåtgärder.

… Med den här åtgärden vill vi öka tryggheten ombord för alla, säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör, Jönköpings Länstrafik. Vi vill även be resenärer att sprida ut sig i bussen med omtanke för varandra, fortsätter Sjöberg.

Med anledning av att personal i större utsträckning kommer vara hemma för egen sjukdom eller vård av barn så kommer vissa turer även framöver att kunna bli inställda, så som det varit de senaste dagarna.

Skulle det komma direktiv från Folkhälsomyndigheten står Länstrafiken redo att följa dessa. Andra faktorer som eventuellt stängda skolor kommer sannolikt att påverka verksamheten.

– Vi har en nära dialog med våra trafikföretag för att kunna vidta nödvändiga åtgärder om det skulle behövas, säger Charles Tholin, affärsutvecklare, Jönköpings Länstrafik.

– Jag vill rikta ett tack till alla förare, personal och medarbetare som under dessa omständigheter får kollektivtrafiken att fungera för alla som är i behov av den, säger Carl-Johan Sjöberg.

Taggar

Dela