Nyheter

Antalet konkurser minskar i landet

Antalet konkurser minskar i landet

Nyheter Antalet konkurser i Sverige minskar på de flesta håll.

Utom i Vaggeryd. Där har det enligt Creditsafes konkursstatistik inte varit någon konkurs sedan 2014.
I Värnamo kommun gick det förra året 9 företag i konkurs och hittills i år handlar det om 11 företag som under de första sex månaderna lämnat in konkursansökan.
När det gäller riket som helhet, sett till årsbasis så har 2 862 aktiebolag gått i konkurs, vilket kan jämföras med 3 126 förra året och en minskning med åtta procent. – Första halvan av året visar tydligt att vi har ett välmående näringsliv i de allra flesta kommuner och län. Med ett enda undantag i april då konkurserna ökade för första gången på 17 månader, så har vi sett sjunkande siffror månad efter månad även detta år, säger Krister Jonsson, Sverigechef på Creditsafe.
Under juni månad i år var det 476 aktiebolag som gick i konkurs i landet. Det är en minskning med 24 procent, jämfört med förra året. Antalet anställda som berördes av konkurserna i juni var 1 107 och minskade därmed med 28 procent jämfört med samma månad 2015 (1 541). Det genomsnittliga aktiebolaget som gick i konkurs ligger fortfarande på tre anställda och 26 av aktiebolagen hade tio eller fler anställda.

Dela