Nyheter

Anordnar insamlingskonsert med Lyran

Nyheter Värnamos kyrkor arrangerar tillsammans med Lyran en konsert till förmån för Hela Människan och Hjärta för Barn. – Det är ett behjärtansvärt initiativ, säger Thomas Borglin i Värnamo församling.

Värnamos kyrkor arrangerar tillsammans med Lyran en konsert till förmån för Hela Människan och Hjärta för Barn i Allianskyrkan. Bilder: David Alin/Arkivbild

Arrangemanget har sitt ursprung från Lyran som brukade arrangera insamlingar till Frälsningsarmén Värnamo i samband med den traditionsenliga skördefesten. Efter att Frälsningsarmén gick i graven gick evenemanget en oviss framtid till mötes. Då tog Bengt Lundmark i Lyran kontakt med Kjell Gallneby i Värnamo Allianskyrka och frågade om det fanns ett intresse att göra ett liknande evenemang för Hela Människan i stället. 2022 genomförde Allianskyrkan, Brunnskyrkan, Pingstkyrkan, Värnamo församling och Värnamo Missionsförsamling i samarbete med Lyran den första insamlingskonserten. Nästa fredag arrangeras den tredje i ordningen.

– Det är ett behjärtansvärt initiativ och intresset för konserterna har varit mycket bra. Det är fri entré och vi har lotterier där vi samlar in pengar. Förra året var det 250 personer i Allianskyrkan och vi fick in 60 000 kronor, säger Thomas Borglin som representerar Värnamo församling.

Att konserten väcker glädje och engagemang märks på många sätt.

– Vi har ett 60-tal bidragsgivare som ställer upp med olika priser till lotteriet. Många har bidragit med presentkort på större summor. Det märks att det här är en behjärtansvärd händelse. Första året sponsrade någon med hamburgare, förra året med våfflor. I år blir det ostkaka med sylt och grädde till fikat, säger Thomas Borglin.

Taggar

Dela


Läs mer

Bildspel: En givmild symfoni