Nyheter

Annebergs gård utökar sin verksamhet

Nyheter Annebergs gård i Hånger utökar och utvecklar sin LSS-verksamhet.

– Vi kommer att börja med den nya verksamheten efter sommaren, berättar förerståndaren Eva Andersson.  [1/7]

Det nya stället kommer att erbjuda lugn och ro åt människor med autism som är i behov av detta.  [2/7]

Huset som köpts in ska nu genomgå en omfattande renovering.  [3/7]

Längs hela baksidan kommer ett stort trädäck att byggas.  [4/7]

Närmaste grannen på baksidan.  [5/7]

Ett av rummen som ska renoveras.  [6/7]

Utsikten från ytterdörren är magnefik.  [7/7]

Eva Andersson och maken Göran, som driver verksamheten på Annebergs går har i dagsläget 15 personer som har sin dagliga verksamhet på gården. Nyligen har paret köpt in ett nytt ställe, som bara ligger några 100 meter från de nuvarande lokalerna.
Tanken är att erbjuda daglig aktivitet där till personer med autism.

– Där kommer vi att kunna erbjuda daglig verksamhet för personer med autism, som är i stort behov av lugn och ro, berättar Eva Andersson.
På Annebergs gård finns det mängder av olika aktiviteter som sysselsätter brukarna. Djur är en mycket viktig del, på gården finn både ridhästar, möjlighet att köra med häst och vagn. Dessutom finns det flera mindre hundar på gården som brukarna kan hjälpa till att sköta.

– Sedan har vi en stor trädgård där vi odlar olika saker, vi har ett snickeri och vi samlar in kläder i secondhandverksamhet, fortsätter Eva Andersson.
Det nya stället som man nu har införskaffat ligger i Drakaryd. Mellan det nya stället och Annebergs gård finns det en promenadväg som tar 5-10 minuter att gå.

Det nya stället är ett hus, byggt 1982. Innan verksamheten kommer i gång efter sommaren ska huset genomgå en omfattande renovering. På baksidan kommer det att byggas ett stort trädäck som täcker hela långsidan av huset. Framförallt så kommer huset att ge lugn och ro åt de som behöver det.

Närmaste granne är en hästhage. På andra sidan av huset finns det skog. Och inte en enda granne så långt ögat kan nå.
Tanken är att när vi öppnar så ska vi ha en mindre grupp här, på 3-5 personer som har sin dagliga verksamhet här, avslutar Eva Andersson

Dela