Nyheter

Anetté om enkätundersökningen: ”Vi är på rätt väg”

Nyheter Kommunalrådet Anetté Myrvold (S) gläds över det förbättrade företagsklimatet. – Det visar att arbetet har vi lagt ner för att möta näringslivet gett resultat, säger hon till Värnamo.nu.

Kommunalrådet Anetté Myrvold (S) gläds över det förbättrade företagsklimatet. Bilder: David Alin/Pressbild

I går berättade vi om Svenskt Näringslivs enkätundersökning. Undersökningen visade att företagsklimatet i Värnamo kommun ökat i sin helhet upp till betyget 3,9 på en sexgradig skala. Samtidigt har förtroendet för politikerna ökat upp till betyget 4,0 på den sexgradiga betygskalan. En utveckling som gläder kommunstyrelsens andre vice ordförande Anetté Myrvold (S).

– Det är en mycket positiv utveckling och det visar att arbetet vi har lagt ner för att möta näringslivet gett resultat.

Vad betyder ökningen för kommunen?

– Det är positivt och visar att vi är på rätt väg

Hur ska ni arbeta för att säkerställa siffrorna och kunna förbättra dem ytterligare?

– Fortsätta med det vi ser har fungerat väl, växla upp ytterligare för att se hur vi på bästa sätt kan möta näringslivet i de frågor som finns. Det är viktigt att fortsätta med de nätverk som finns. Vi har tätt samarbete med Värnamo näringsliv som är fantastiskt duktiga på att anordna olika mötestillfällen för näringslivet att träffas och där försöker vi att medverka. Vi har också infört branschdialoger där vi träffas.

Vad ser du för framtida utmaningar? 

– Omvärldsläget är ju fortfarande lite osäkert och det kan ju påverka kommun och näringsliv negativt, det gäller att hitta vägar framåt tillsammans.

LÄS MER:  Ny undersökning: Så tycker näringslivet om företagsklimatet i GGVV-regionen
Taggar

Dela