Nyheter

Ändrade planer för Musikcaféserien

Nyheter Nya förutsättningar ger nya möjligheter och resultatet kan bli oväntat bra.

Kulturchefen Lars Alkner, Rolf Zimmergren, Värnamo Kammarkör, Anders Linusson, Musikkåren Lyran, Anders Linusson, Musikkåren Lyran samt Birgitta Petersson, Värnamo Symfoniorkester.

Tanken var att Musikcaféserien, som kulturförvaltningen köper in av Smålands Musik & Teater, skulle få en fantastisk inledning på säsongen i och med Gummifabrikens invigning.
Stora planer var gjorda för invigningen, som skulle påbörjas den 15 september och hålla på i nio dagar.
Redan den 10 september var det tänkt att Musikcaféserien skulle tjuvstarta i Gummifabrikens stora Auditorium. Då med Christian von Gehren som skulle framföra Jazz och Swing från ”The golden era”.
Nu blir det som bekant inte så och arrangörerna, framförallt kulturchefen Lars Alkner har fått tänka om ett varv till.
Resultatet blir verkar kunna bli ett lyft, dels för musikkonsumenterna i Värnamo och framförallt för flera stora föreningar som sysslar med musik.
Tur i oturen är att kulturförvaltningen har hyrt Cupolen året ut.
Därför ar man inte behövt ställa in jazzkonserten utan helt enkelt flyttat tillbaka till Cupolen.
Den 22 september var nästa konsert planerad till Gummifabriken, då med ”Mozart och en småländsk världssopran”.
För de som redan köpt biljetter till den föreställningen så väntar en positiv överraskning. Pengarna som betalats kommer att återbetalas och konserten kommer i ställer att framföras i kyrkan. Biljettpriset blir då noll kronor, alla musikintresserade får alltså en gratiskonsert som plåster på såret.
En nyhet när det gäller Musikcaféserien är att kulturförvaltningen har engagerat tre olika föreningar till att hjälpa till vid de sammanlagt åtta olika konserter som är inplanerade. Värnamo Symfoniorkester, Värnamo Kammarkör samt musikkåren Lyran har engagerat för att hjälpa till. Dels ska föreningarna hjälpa till att marknadsföra de olika föreställningarna och sedan ska kulturnämnden och föreningen dela på eventuella intäkter.
– Det kommer att bli ett bra tillskott till föreningarna och kulturförvaltningen får en del pengar som ska hjälpa till att täcka underskottet från Musikcaféserien , säger kulturchefen Lars Alkner.
En annan nyhet för den här omgången av Musikcaféserien är att kulturskolans elever, med början från nästa är, ska ställa upp som förband på de olika föreställningarna.
När Alkner tog över som kulturchef på Värnamo kommun så var det i snitt bara 30 personer som kom till Musikcaféerna. Nu har den siffran stigit till 130 personer och nån gång har det varit 200 personer.
– Drömmen vore ju om vi kunde fylla auditoriet och dess balkong gång, det skulle betyda över 400 personer kom, berättar Alkner.

Kulturchefen Lars Alkner hoppas att det nya auditoriet på Gummifabriken ska pli tillgängligt från och med februari.

Taggar

Dela