Ändrad köttpolicy hos City Gross
Nyheter När det gäller färskt kött så har City Gross alltid haft som policy att bara hantera och sälja svenska råvaror.
Men nu ändras detta och företaget har börjat sälja kött från utlandet.
Butikschefen Patrik Andersson, som dessutom är utbildad köttmästare har en enkel förklaring till varför företaget nu öppnar sina butikshyllor för utländsk kött.
– Sverige är inte självförsörjande på kött.
– Självförsörjningsgraden är 60-70 procent och det räcker inte till det behov som vi har, berättar Andersson.
Bristen på kött och påtryckningar från kunder har gjort att företaget nu har börjat importera kött från flera olika länder.
Nya Zeeland, Australien och Brasilien är några av dessa länder.
Men företaget kommer även i fortsättningen att prioritera det svenska köttet.
– Vi kommer att fortsätta stycka och förpacka svenskt kött i våra butiker.
– Det utländska köttet kommer färdigförpackat.
– Men det är noga utvalt för att uppfylla alla krav, bland annat från EU, förklarar han.
Han presenterar också en annan nyhet när det gäller kötthanteringen.
– Från maj månad kommer vi att byta förpackningssystemet för färskt kött.
Enligt butikschefen kommer det nya förpackningssystemet att innebära en stor vinst, både för kunderna och för butiken.
– Svinnet både i butiken och i hemmen kommer att bli betydligt mindre.
– Hållbarheten i oöppnade förpackningar kommer att ökas avsevärt, exempelvis kommer köttfärsen att hålla sex dagar i stället för en dag, förklarar han.
Hemligheten bakom den förlängda hållbarheten heter vakuum. Företaget kommer att vakuumförpacka även färskt kött, något som företaget inte gjort tidigare.