Nyheter

Amanda strävar efter utveckling 

Nyheter Amanda Hildings strävan efter utveckling gav tidigt mersmak för ledarskap. Nu är hon aktuell som en av 20 återstående kandidater till utmärkelsen ”Årets unga ledande kvinna”.

Amanda Hilding strävar efter utveckling. På torsdag kan hon vinna utmärkelsen "Årets unga ledande kvinna 2020". Foto: Day Fotografi

”Amanda är en målmedveten kvinna som gör viktiga avtryck i en mansdominerad bransch. Hon är i dag vd (sin andra vd-roll!) för ett tillverkningsföretag i Hillerstorp. Med sitt sätt att leda – och våga – både visar och inspirerar Amanda fler att ta sig an nya utmaningar. Som ledare jobbar hon mot en jämställd och välmående organisation med högt i tak. En organisation där alla får utvecklas och samtliga medarbetare vågar lyfta fram sina innovativa idéer.” Nomineringen lägger sig som ett varmt täcke över Värnamobördige Amanda Hildings röst. Som en av 20 kvarvarande kandidater till priset som Årets unga ledande kvinna, känner vd:n för Axelent stolthet och heder över möjligheten att få vinna utmärkelsen.

– Det känns otroligt att ha fått den här nomineringen. Jag har följt pristagarna en del sedan något år tillbaka och följt deras väg. Det är en ära och otroligt roligt att få vara med och synas. För mig innebär det här att jag är på rätt spår och jag ser inte minst det här som en möjlighet att uppmana andra kvinnor att gå i mina skor och anta utmaningen att bli vd. Ta möjligheten och sök, pusha på och visa er! 

För Amanda Hilding är utveckling ett ledord. 

– För mig är en bra chef en person som är inlyssnande och tillvaratar kompentensen som finns inom bolaget. Jag tar gärna feedback och strävar efter att utvecklas. Det gör att inte bara jag utvecklas, utan jag strävar även efter att utveckla människorna runt om kring mig. 

Amanda Hilding fann tidigt intresset för industri och flyttade till Karlskrona, där hon utbildade sig till civilingenjör inom industriell ekonomi. Efter avslutad utbildning flyttade hon tillbaka till Värnamo, där hennes första arbete blev på Thule. Under våren 2016 fick Amanda Hilding ett erbjudande hon inte kunde säga nej till: uppdraget som vd på Edströms Verktyg AB i Jönköping.

–När jag som 26-åring fick frågan om jag ville bli vd, så var det ett stort beslut att ta, ett stort ansvar att axla och det var ett beslut som jag fick tänka över. 

Amanda tackade ja till erbjudandet och inledde sin vd-karriär. Sedan i somras är hon vd på Axelent AB i Hillerstorp, som tillverkar säkerhetsprodukter inom industri.  

– Vi tror mycket på en jämställd organisation och vi behöver alla sorters kulturer för att växa. Bolaget har vuxit mycket på kort tid, med många kunder världen över. För mig handlar det mycket om att ta tillvara på kompetensen som finns inom bolaget. Vi ser att de innovativa idéerna kommer från de som är närmast verksamheten. En nyckel till det hela är att skapa engagemang och att involvera alla, då får man den utveckling som företaget behöver. Skulle jag vinna utmärkelsen, så skulle det betyda mycket för mig. 

Taggar

Dela