Nyheter

Amanda älskar utmaningar

Nyheter Amanda Johansson från Värnamo är en av de 22 nominerade som Årets ledande kvinna i Jönköpings län och hon är verkligen en person som gillar utmaningar och som vill utveckla sig själv, medarbetarna och sitt jobb.

Amanda Johansson har sin arbetsplats i Horda

Till vardags hittar man Amanda på Hordgruppen i Horda tillsammans med vd Lars Lejon och många fler. Amanda är inköpschef och hon fick faktiskt jobbet redan innan hon hade slutat högskolan i Jönköping.
– Jag hade min praktik förlagd till Hordagruppen och min handledare som var inköpschef skulle sluta och då fick jag erbjudandet att över den sysslan, säger Amanda.

Det var närmast lite chockartat men hon har kommit in i jobbet som hon hon haft i 1,5 år och som hon verkligen tycker om.
– Det är ett mycket fint företag med fina arbetskamrater. Det är utvecklande och utmanande, något som jag verkligen älskar. Set är viktigt att i ett jobb kunna känna att man har en rolig och inspirerade vardag, säger Amanda.
Hon älskar möten med människor och att jobba med att utveckla logistiken på Hordagruppens företag i Kina utöver hennes inköpsjobb.

Amanda fyller 26 i år och kommer från en ”kändisfamilj”. Mamma Rose-Marie har jobbat på Swedbank i väldigt många år och pappa Hans-Göran är tidigare polis, numera kommunalråd. Ena systern Caroline Grahn är verksamhetschef på Väster vårdcentral i Värnamo och den andra systern är Annie Lööf, Centerpartiets ledare.

Amanda Johansson är en av 22 som är med i finalen om Årets ledande kvinna

• Du blev alltså inte bonde hemma i Maramö…

– Nej, men hemmet har betytt mycket. Vi har nog alla syskon lärt oss att våga ta sig an utmaningar.
Jakt är något hon fått med sig och som är ett av flera intressen.
Sambon Daniel Johansson är snickare men byter just nu till ett helt annat yrke. Kanske är han inspirerad av sin svärfar Hans-Göran för just nu läser han till polis.

• När blir det final i Årets unga ledande kvinna?
– Vid en gala i Jönköping den 2§ februari.
– Jag är tacksam till att ha blivit nominerad..

Totalt var det mer än 150 föreslagna varav 22 blev utvalda till finalen.

Läs mer i vår tidigare artikel (länk)

Taggar

Dela