Nyheter

Allt vanligare att förvara sin robotgräsklippare på hotell

Nyheter Rekordmånga har robotgräsklippare på sina villatomter och när vintern kommer är det dags att tänka till på vinterförvaring. Om robotgräsklipparen inte förvaras varmt och torrt under vintern är det risk för att batterierna går sönder och att det blir fuktskador.

Rekordmånga har robotgräsklippare på sina villatomter och när vintern kommer är det dags att tänka till på vinterförvaring. Bild: David Alin

Värnamo Skog och Trädgård har upptagningsområde några mil runt Vaggeryd, Växjö, Lagan och Reftele. Butiken öppnade sitt robothotell för cirka tio år sedan och förvarar i dag ett 1000-tal robotgräsklippare på sitt hotell. 

– Det är fler äldre än yngre som lämnar in sina robotgräsklippare, säger Fredrik Claesson som jobbar med robothotellet. 

På vinterförvaring byts knivar och packning, även luftfiltret om det behövs. De plockar isär och tvättar alla delar och sätter ihop den igen. Mjukvaran uppdateras och roboten underhållsladdas under den torra och varma vinterförvaringen.

Fredrik Claesson tipsar om vad man ska tänka på om man ska vinterförvara sin robotgräsklippare hemma.

Byt knivar under säsong och till vintern
Ta in den och laddstationen när det blir under fem plusgrader – vissa batterier får man aldrig liv i igen om robotgräsklipparen förvarats för kallt
Se till att hålla den ren undertill så att det inte finns gräs kvar
– Använd inte vatten när du rengör, då det kan innebära risk för fuktskador
Underhållsladda den under vintern

Taggar

Dela