Nyheter

”Allt är bara kul!”

Nyheter Värnamo Hockey har anordnat hockeyskolan i Värnamo, under torsdagen var det mycket spelande och många glada energiska ungdomar på plats i Axelent arena.

Skotträning på mål  [1/8]

Alva och Tea tycker om att spela matcher  [2/8]

Enzo och Ebba tycker lägret är kul  [3/8]

Skoj och stimm i väntan på att spela  [4/8]

Full fart i ishallen i Värnamo  [5/8]

Daniell Thydell är tränare och håller koll på lägret  [6/8]

Det går åt vatten i kylan  [7/8]

Många unga cyklade till ishallen  [8/8]

87 ungdomar har medverkat i årets hockeycamp 2020 som genomförs med hjälp av ett 30-tal ledare bestående av juniorlagets spelare, tränare och även a-lagsspelare. Under lägret har det spelat hockey, tränats teknik och skott, genomförts teoretiska studier och blivit många fyspass. 

Det var varit bra uppslutning menar Daniel Thydell som är tränare på plats.
– Vi brukar ligga runt 85 deltagare, och det är generellt sett samma spelare som återkommer år efter år med några nya och en ny årskull, berättar han. 

Idag har det legat fokus på att spela och ha mycket istid, något som deltagarna uppskattar.

Alva från Värnamo och Tea från Åminne var på plats och de tyckte om lägret.
– Jag spelar i vanliga fall också, berättar Alva. Det är roligt, speciellt att spela.
– Bästa är att spela hockey! Fyller Tea i.

Även Enzo och Ebba är glada över att vara på plats och de fyller i
– Det är bara kul!

– Att vara här är det bästa, det är kul, menar andra deltagare.

Till skillnad från tidigare år då mat levererats till ishallen har man i år beslutat att äta på Scandic i Värnamo. Detta för att minska riskerna med mathantering och smittspridning samtidigt som det dessutom finns större utrymme för distansering. Men beslutet att genomföra lägret var lätt taget; man har fått stöttning av hockeyförbundet och andra föreningar och det har skapats checklistor för att säkerställa en trygg miljö.

– Alla har respekterat de regler och rekommendationer vi lagt upp, berättar Daniel. Bland annat har föräldrar inte varit tillåtna in för att lämna och hämta sina barn utan fått vänta på parkeringen och vi har inte tillåtit åskådare på läktaren. 

Det har dessutom varit mer uteaktiviteter och det goda vädret har underlättat. Nu är det snart dags att återgå till skola och vardag för deltagarna som varit väldigt positiva och nöjda med årets läger. 

Dela