Nyheter

Alex och Meja invalda i länets MUF

Nyheter I helgen samlades länets Moderata ungdomsförbund för distriktsstämma i Värnamo för att klubba igenom ny politisk och en ny distriktsstyrelse… 

Sam Kharazmi, pressbild

Sam Kharazmi, som varit distriktsordförande sedan 2022 ställde upp till omval och presenterades som valberedningens förslag. Sam valdes enhälligt och med rungande applåder om på stämman till distriktsordförande för MUF Jönköping.  

Kharazmi har varit aktiv i Moderata ungdomsförbundet sedan 2019 och är utbildad lärare. Till vardags studerar han och jobbar som vikarie vid sidan om. Under valåret 2022, då Sam tog över som distriktsordförande, lyckades ungdomsförbundet slå medlemsrekord. Man växte med hela 186 procent, från 424 till 787 medlemmar. Året efter, 2023, lyckades MUF Jönköpings län under Sams ledarskap återigen slå medlemsrekord när man slutade verksamhetsårets med hela 1299 medlemmar. 

Den omvalda distriktsordföranden Sam Kharazmi har siktet inställt på att göra distriktet ännu större och blicken fäst på det stundande Europaparlamentsvalet och valrörelsen 2026. 

– Valrörelsen 2022 var en succé för MUF Jönköpings län. Vi slog medlemsrekord och vann skolvalet i länet samtidigt som Moderaterna gick framåt på alla nivåer i nästan alla kommuner. Vårt goda resultat och våra erfarenheter gör att vi står betydligt bättre rustade inför kommande EP-val än vi gjorde inför valet 2022, säger Sam Kharazmi.

– Val till Europaparlamentet är dock inte som andra val. Intresset hos allmänheten brukar vara svalt och valdeltagandet lågt. Bara hälften av de röstberättigade i Jönköpings län röstade i EU-valet 2019. Vi ska inte bara nöja oss med att engagera de redan frälsta. Moderata ungdomsförbundet är och har alltid varit motorn i partiets valrörelse. Förstagångsväljarna var avgörande för partiets resultat i senaste riksdagsvalet. Att fortsatt frälsa unga förstagångsväljarna kommer vara av högsta prioritet, fortsätter han.

Samtidigt vill han göra Moderaterna till en än mer relevant parti:  
– Moderaterna har tappat förtroende i väljarnas viktigaste frågor. Att ett parti som Socialdemokraterna trots åtta katastrofala år kan ha högre förtroende i frågor som ekonomi och migration är ett underkännande. Samtidigt bryter Sverigedemokraterna ny mark och tar över förtroendetoppen i flera frågor som historiskt dominerats av Moderaterna. MUF Jönköpings läns reformer kommer vara avgörande om vi ska vända denna utveckling.    

 

 

Alex Johansson, pressbild

Under samma stämma blev även Alex Johansson, Vaggeryd, omvald till förste vice distriktsordförande.

– Väldigt roligt att få förnyat förtroende av våra fantastiska medlemmar. Nu stundar ett EP-val där Moderata ungdomsförbundet har en otroligt stor roll i kampanjarbetet runtom i hela landet. Vi ska återigen vinna förstagångsväljarna och för att få de unga att gå och rösta krävs hårt arbete av MUF, säger Alex Johansson.

Fakta om Sam:
Sam är 26 år gammal, pluggar på distans och jobbar som vikarie vid sidan om.
Hans hjärtefrågor är skola, integration och kultur.
Hans politiska förebilder är Anders Borg och Ronald Reagan.  

Fakta om nya distriktsstyrelsen:
Sam Kharazmi, distriktsordförande, Jönköping.
Alex Johansson, förste vice distriktsordförande, Vaggeryd.
Dora Bojanic, andre vice distriktsordförande, Gislaved.
Ida Gunnarsson, ansvarig Moderat skolungdom, Smålandsstenar.
Meja Andersson, vice ansvarig Moderat skolungdom, Värnamo.
Pontus Hägneryd, ledamot, Vetlanda.
Anton Sigfridsson, Ledamot, Vetlanda.

Fakta om Moderata Ungdomsförbundet:
MUF är Sverige och Nordens största politiska ungdomsförbund. Under valåret 2022 blev MUF 16 000 medlemmar, en medlemssiffra som man inte uppnått sedan statsminister Ulf Kristersson var förbundsordförande. Året efter, 2023, lyckades man under ledning av förbundsordförande Douglas Thor slå rekordet som sattes under valåret och bli över 17 000 medlemmar. 

Distriktsstyrelsen, pressbild

Taggar

Dela