Nyheter

Äldre kvinna mördad i Gnosjö

Nyheter Under måndagskvällen fick polis uppgift om en svårt skadad person på en plats utomhus i norra delarna av Gnosjö tätort. Personen, en kvinna i 75-årsåldern, konstaterades avliden på platsen. – För oss är det uppenbart att någon uppsåtligen har begått brottet, berättar polisen vid 11.30-tiden.

Fortsatta utredningsåtgärder kommer under dagen ske på platsen där personen anträffades och eventuellt på andra platser i och omkring Gnosjö. Platsen där kvinnan anträffades är avspärrad och bevakas av polis.

”I nuläget kan inga mer detaljer om ärendet eller uppgifter om den avlidna lämnas med anledning av att vi är i ett intensivt utredningsläge. Har man som privatperson uppgifter att lämna, som man tror kan vara till nytta för polisens arbete och utredning, kan man ta kontakt med polispersonal i Gnosjö alternativt kontakta polis på tel. 11414 för att lämna uppgift”, skriver polisen på sin hemsida.

När tidningen är i kontakt med polisens presstalesperson vid 09-tiden så berättar Marcus Anefur att han inte kan ge så mycket mer information just nu.
– Platsen är ett grönområde inom tätorten.

Det händer ofta när en person hittas avliden under oklara omständigheter att polisen drar i gång en brottsutredning, även om man initialt inte misstänker brott. Detta då man inte kan utesluta brott och därmed få tillgång till olika utredningsmöjligheter. Men i detta fallet är polisen säkra på att ett brott ligger bakom.
– För oss är det uppenbart att ett brott är begånget. Det är väl det jag kan säga, berättar Marcus Anefur.

För närvarande finns ingen misstänkt för brottet.

Texten uppdaterad kl 11.27: 
Polisen arbetar vidare i ärendet i Gnosjö under dagen. Utredningen fortskrider med många olika typer av utredningsåtgärder. Vi arbetar brett och förutsättningslöst och i nuläget pågår främst arbete med att skapa oss en så klar bild av händelsen som det går.

– Vi förstår att människor i Gnosjö med omnejd har frågor och kan känna sig oroliga. Vi finns på plats med personal i Gnosjö på flera platser och man är välkommen att ta kontakt med oss för att prata eller lämna uppgifter. Vi arbetar dels med trygghetsskapande arbete och dels med utredningen i sig, berättar polisens presstalesperson Marcus Anefur.

Texten uppdaterad kl 11.31:
– För oss är det uppenbart att någon uppsåtligen har begått brottet, säger Marcus Anefur till P4 Jönköping och fortsätter:

– Vi kartlägger och inledningsvis är det svårt att nämna några uppgifter kring brottet.

Polisen efterlyser samtidigt uppgifter från personer som gjort iakttagelser under måndag eftermiddag och/eller kväll i Gnosjö och i synnerhet områdena i och omkring Töllstorp och Åviken. Uppgifter kan lämnas till polispersonal på plats eller via polisens kontaktcenter på tel. 114 14 alternativt kontaktformulär på polisen.se.

David Alin
Henrik Skoglund
Sara Mejving

Taggar

Dela