Nyheter

Åkte eldriven rullbräda – åtalas för olovlig körning

Nyheter En man i 20-årsåldern hemmahörande i Värnamo åtalas nu för att ha framfört ett fordon utan lov samt att fordonet inte var registrerat som det borde. Fordonet? En eldriven rullbräda.

Den engelska termen är longboard och är även det som fordonet benämns i vardagligt tal. Enligt stämningsansökan så ska ynglingen ha framfört longboarden i Värnamo i början av sommaren utan att ha rätt till det. Brädan klassas nämligen som moped klass 1.

Bland bevisningen finns bland annat fotografier och skärmbilder för att bevisa att den tilltalade beställt elfordonet från tillverkaren samt att det på tillverkarens hemsida, och av recensioner, framgår att elfordonet har en maxhastighet överstigande 25 kilometer per timme.

Mannen åtalas nu för brott mot lagen om fordons registrering och användning samt olovlig körning. Han vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


1 reaktion på Åkte eldriven rullbräda – åtalas för olovlig körning

Polisen stannar ungar med leksaker och straffar de men när det kommer till grövre brott som bedrägeri så låtsas de som det inte finns. Jag hade anmält två stycken bedrägerier för totalt 6 500 kronor. Polisen hade information om bedragaren samt tydligt bevis, men lade ner anmälan inom en vecka utan att ha hjälp mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *