Nyheter

Åke Lövgren vann hos fotoklubben

Nyheter Åke Lövgen vann i den tredje omgången hos Värnamo Fotoklubb.

1) Foto: Åke Lövgren  [1/3]

2) Foto: Alin Popescu  [2/3]

3) Foto: Alin Popescu  [3/3]

Åke segrade med en bild som han tog för nästan tio år sedan i Sydafrika. Bilden låg på ett usb-minne som hade ”gömt sig” bland lite annat men förrätt tag sedan hittade Åke den lilla bildskatt.

Alin Popescu som vunnit årets två inledande tävlingar var hack i häl på Åke med placeringar två och tre. Alin leder också sammanlagt.

– På grund av coronapandemin har vi det mesta via internet just nu men en mindre grupp med medlemmar under 70 år har samlats för att slutföra juryarbetet åt två andra fotoklubbars tävlingar. Det handlar om Grimsås och Skillingaryd, berättar Åke Lövgren.
Fjälkinge Fotoklubb har varit jury och kommenterar de tre första bilderna så här:

1) Åke Lövgren:
Härligt fångat ögonblick. Utmärkt skärpa och väl valt skärpedjup. Fint med vägen som försvinner ut diffust bakom gasellen. Vacker färgskala och mjukt fint ljus. Att man kanske hade velat ha bort några kvistar i bakgrunden får man bortse ifrån, för sådant kan man inte planera för på en sådan här bild med härlig action. Bra jobbat!

2) Alin Popescu:
Mycket spännande bild. Vägen leder in i bilden. Härligt ljus som lyfter fram det centrala i bilden. Ett dramatiskt och intressant innehåll. En sådan här bild ser man inte varje dag, som hämtat ur en saga. Bra komposition och stämning i bilden. Kanske kan man minska ner vinjetteringen en aning för att göra bilden ännu bättre.

3) Alin Popescu:
En habil och fin bild. Intressant landskapsbild med fina linjer och detaljer. Bra komposition och tilltalande färgskala som passar till motivet. Fin balans och fint ljus. Tekniskt fin. En bild som fångar en. Dock stör det att man ser dammpartiklarna som är så lätta att ta bort om man har ett enkelt bildbehandlingsprogram.

Taggar

Dela