Nyheter

84-åriga kvinnan hittad död

Nyheter Den saknade 84-åriga kvinnan hittades klockan 21.21 söndag avliden i ett industriområde nära sjukhuset. Det var en hundpatrull som hittade henne. 

Uppdaterat senast 21.37

Nedan tidigare information

Polisen söker sedan i går kväll Irene som har försvunnit från sitt hem i Hornarydsområdet i Värnamo. Vi berättade om detta i går kväll och har nu fått mer information. Därtill har fått tips om att söka efter henne på sjukhuset.

– Vi har ingen uppgift om att hon skulle ha rest iväg, säger Åsa Willsund som är presstaleskvinna vid polisen.
Senare under dagen berättar hon att kvinnan kan ha setts både under fredagen och lördagen och nu har helikopter satts in i sökandet.
– Ja, vi beslutade klockan 11.20 att inleda så kallad räddningstjänst i sökandet efter den försvunna Irene. Det innebär att polisen har möjlighet att begära hjälp utifrån. Polishelikopter och räddningstjänsten kommer också att hjälpa till att söka, berättad Åsa Willsund.
Helikopter var på plats klockan 13.34 och började söka från luften.

Den försvunna kvinnan hade ett besök planerat på sjukhuset i fredags men kom aldrig dit. Det har inkommit tips från personer som kan ha sett henne i fredags och i lördags. Enligt tipsen var hon då synlig på Silkesvägen som ligger i närheten..

Uppdaterat klockan 19.48: Polisen har fått tips om att söka efter kvinna på sjukhuset i Värnamo, där hon skulle ha varit i fredags. 
– Hon är väl förtrogen med sjukhuset efter att ha jobbat där i många år, berättar en läsare för oss.

Uppdaterat kl 21.38  Polisens sambandscentral har kontaktat Värnamo Brukshundsklubb och ber att klubbens medlemmar ska hålla extra uppsikt efter den försvunna kvinnan i Värnamo. Tänker att hundägare är ute och rör på sig mycket. 

Polisen uppmanar boende att söka igenom sina trädgårdar, garage, lekstugor och andra utrymmen man kan ta sig in i. Om man ser Irene ska man ta kontakt med henne och stanna med henne tills polis kommer till platsen.

Organisationen missing people – försvunna människor – inleder en sökinsats från klockan 15.00 söndag med start intill Folkets Park.

Irene bor i en egen lägenhet på Citronvägen i Värnamo utan tillsyn eller personal. Hon hade senast kontakt med en anhörig på torsdag förmiddag via telefon. Vid telefonsamtalet lade anhöriga inte märke till något annorlunda med henne. När anhöriga ringde tillbaka i fredags fick man inte kontakt. Polisen kontaktades klockan 19.30 lördag efter att anhöriga hade åkt till kvinnans bostad och inte hittat henne där.
Irene har en sjukdomsbild som gör att hon kan uppfattas som förvirrad. Hon är van att röra sig i närområdet och brukar ta promenader.

Irene är 84 år,  cirka 170–175 cm lång, smal kroppsbyggnad.  Silvergrått hår i pagefrisyr.  Evntuellt  bär hon blå glasögen och kan vara klädd i en beige jacka. Har du sett Irene i närtid så ring 11414 och be att få tala med stationsbefälet i Värnamo och lämna din upplysning. Mer information och bild på Irene  finns på http://facebook.com/polisen.varnamo

Taggar

Dela