Nyheter

55-årig hotade och slog busschaufförer

Nyheter Den 55-årige mannen, som är hemmahörande i Värnamo kommun, häktades i juli och står åtalad vid Jönköpings tingsrätt för ett flertal brott efter att bland annat hotat busschaufförer tidigare i somras

Arkivbild Henrik Skoglund

I slutet av juni angrep 55-åringen en busschaufför på Halmstadsvägen i Värnamo. Busschauffören påtalade för mannen att han var tvungen att lösa biljett för att åka buss. I vredesmod skrek mannen att han ”inte betalat och tänker inte betala heller, vad ska du göra åt det?” I samband med konversationen ska mannen ha hytt med ett finger mot busschauffören och utdelat lätta slag mot dennes arm och hand. 

På Silkesvägen i juli utsattes ytterligare en busschaufför av våld när en av resenärerna, en 55-årig man, angrep honom. Busschauffören fick mottaga flertalet slag som träffade både huvudet och kroppen. Två dagar efter var det dags igen. Då hotade den 55-årige mannen en busschaufför på riksväg 27, i höjd med Kärda, med kniv. I samband med hoten utdelade mannen upprepade hugg med kniven mot flera olika föremål i bussen i närheten av chauffören. I samband med händelsen på linjebussen utanför Kärda förstörde mannen också en bankkortsterminal som nyttjas till betalning av biljetter och skar sönder ett bussäte. 

Mannen förnekar brott på samtliga punkter när han vid Jönköpings tingsrätt nu står åtalad för grovt hot mot tjänsteman, grovt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål och skadegörelse. 

Taggar

Dela