Nyheter

53 förväntansfulla pensionärer i månadsmöte

Nyheter Förra måndagen var det dags för månadsmöte, för SPF Bor-Rydaholm, i Ansgarsgården Bor där 53 pensionärer mötte upp

Arkivbild Torsten Gunnarsson

Vår dragspelsexpert, tillika ordförande, drog oss med i ett par allsånger efter välkomsthälsning av Alf Thoren grupp 5. Så följde lite förhandlingar med diverse information från styrelsen av Kerstin Keijser som tillsammans med två andra i föreningen varit på en konferens i Värnamo som SPF-distriktet ordnat. Det handlade i huvudsak om hur vi kan hjälpa ensamma äldre att skingra ensamheten en smula. Reseledarna och cirkelledarn berättade om kommande utflykter och om nya studiecirklar under höst och vinter.

Eftersom förhandlingarna drog ut lite på tiden så smakade det extra gott med fika därefter. Lotterna såldes också färdigt under tiden. Så var det dags för dagens speciellt kallade spelman Torsten Gunnarsson. Med sin elektriska gitarr och lugna sångröst tog han med oss till oanade höjder med ”Visor i sommartid” från olika kända författare, bland andra Olle Adolfsson och Pelle Näver. Han läste också en del dikter som ökade spänningen ytterligare. Men även det roliga har ett slut, så även detta.

Vinstutdelningen av de försålda årorna missades inte denna gången heller utan många fick en vinst med sig hem vilket stimulerade humöret på vinnarna och vi andra fick stå ut med att se andra glada..

Ordförande Leif Nygren fick sista ordet som vanligt och tackade Torsten och grupp 5 för en trevlig eftermiddag. 

Text: Arvid Andreasson

Taggar

Dela