Nyheter

48 nya lägenheter snart inflyttningsklara

Nyheter Bristen på bostäder är stor runt om i hela landet. I Värnamo kommer dock bristen att lindras något under vårkanten, tack vare ett samarbete mellan Nivika Fastigheter och Värnamo kommun.

– Vi förhandlar med Jönköpings kommun och ytterligare två andra kommuner om att producera fler liknande bostadmoduler, berättar Dan Carlsson, fastighetschef på Nivika Fastigheter.  [1/2]

I maj kommer de 48 lägenheterna att vara inflyttningsklara.  [2/2]

Under maj månad kommer nämligen 48 enrumslägenheter att stå inflyttningsklara på det gamla lasarettsområdet i Värnamo.

Fastighetschefen hos Nivika Fastigheter AB är Dan Carlsson. Han berättar att det gått fort för hans företag att få fram lägenheterna.
– Lägenheterna är tillverkade som moduler i våran produktionsfabrik i Torsvik, Jönköping.  Vi sparade säkert ett år av produktionstid genom att bygga modulerna där och inte på plats i Värnamo, berättar han.

Delarna till bostadsmodulerna har fraktats med lastbil från Jönköping till Värnamo där de har placerats på en färdig grund.
Eftersom det handlar om moduler så finns det i framtiden också möjlighet att relativt enkelt flytta modulerna till annan plats om det skulle vara önskvärt.

Det hela började med att Nivika fick en förfrågan från kommunen om att bygga lägenheterna snabbt.
– Eftersom vi redan hade tomten och en detaljplan som var godkänd så kunde vi komma i gång snabbt med bygget, berättar Dan Carlsson.

Projektet handlar i pengar om någonstans mellan 35 och 40 miljoner kronor.

Vilka är det då som ska bo i lägenheterna?
– Kommunen har redan hyrt alla lägenheter så det är de som avgör vilka som ska hyra där. Men jag vet att en del studenter ska bo där och sedan blir det nog en del nyanlända avrundar Carlsson.

Taggar

Dela