Nyheter

300 elever i rörelse

Nyheter I fredags var det Idrottens dag vid skolorna i Horda och Rydaholm.

Från vänster: Sefika Muratovic och Sofia Elmgren lärare Rydaholms skola, Elaine Oskarsson RF-SISU Småland och Marlene Blomgren Svensson Rydaholms IF.  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Nästan 300 elever fick springa skoljoggen, träna rörelse med RF-SISU-Småland och träna kondition, styrka och koordination med Rydaholms IF.

Idrottens dag arrangerades samma dag av Riksidrottsförbundet i cirka 400 skolor över hela Sverige. Det är en del av en europeisk skoldag som genomförs tillsammans med skolbarn över hela Europa och EU:s satsning European Week of Sport. Skolorna som deltar i Idrottens dag arbetar med rörelsesatsning i skolan tillsammans med RF/SISU-distrikt och lokala idrottsföreningar.

– Idrottens dag ska inspirera till rörelse och lyfta upp frågan om fysisk aktivitet på agendan. Därför är syftet att så många barn som möjligt, under samma dag, ska delta i minst 120 minuters fysisk aktivitet, berättar Sofia Elmgren som är lärare vid skolan i Rydaholm.

– Tillsammans står vi upp för alla barns rätt till idrott och hälsa. Det är en kul möjlighet att tillsammans med skolor över hela Europa visa att man uppmuntrar till lek, rörelse och idrott samt alla positiva effekter det för med sig på både skolresultat och hälsa.

Idrottens dag i skolan syftar också till att erbjuda aktiviteter för att höja kunskapen om barns idrottande och bygga broar mellan skolan, barnen och idrottsrörelsen. Målet är att fler ska kunna och vilja idrotta hela livet.

– Det blev en fantastisk manifestation för barnens idrottande och viktiga rörelse och vi njöt alla av det fina höstvädret, avrundar Sofia Elmgren.

Taggar

Dela