Nyheter

30-årig man misshandlade sin gravida flickvän

Nyheter En man från Värnamo kommun anhölls i sin frånvaro i juni och greps några dagar senare, häktad för grov misshandel och är nu åtalad vid Jönköpings tingsrätt.

Arkivbild Henrik Skoglund

Den 30-årige mannen misshandlade sin gravida flickvän genom att slå henne i huvudet, ansikte och kropp och tagit strypgrepp om hennes hals, varpå hon föll till golvet. Därefter drog han henne i håret och släpade in flickvännen i sovrummet där han utdelade ytterligare slag och sparkar mot hennes kropp när flickvännen var sittande och liggande på golvet. 

Händelsen utspelades sig i bostaden i Värnamo kommun. Enligt åtalet orsakade mannens misshandel både smärta, svullnad, rodnad, blodvite, andnöd och blåmärke. 

Enligt åklagare bedöms brottet som grovt eftersom mannen i 30-årsåldern visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att det var ett utdraget förlopp, sparkar mot kroppen på sin gravida flickvän, att flickvännen inte var i stånd att försvara sig under strypgreppet som var så pass hårt och långvarig att hon föll till golvet samt att våldet delvis var riktat mot flickvännens huvud och fortsatt trots att hon låg på golvet. 

Som bevisning mot 30-åringen finns både fotografier, förundersökningsprotokoll, journalanteckningar och rättsintyg som bevisar att målsägandes skador är förenliga med att ha uppkommit i enlighet med åtalet. 

I samma åtal noteras att misshandel mot flickvännen i juni inte var första gången utan det ska även ha hänt i maj månad, då i en bostad längre upp i landet där förhör med polisen gällande de iakttagelser i samband med händelsen för att bevisa vilket larm de åkt ut, situationen och fynd av plats, vad flickvännen uppgett om händelsen, vilka skador polisen sett och hur de uppfattade situationen. 

Förutom misshandeln på sin flickvän står den 30-årige mannen åtalad för att ha angripit en lokförare i april månad i Värnamo. Mannen slog lokföraren i både ansikte och huvud samt överkropp. Anledningen säger 30-åringen var att lokföraren uppmanade mannen att inte rycka upp dörrar på tåget. Lokföraren fick blodvite, smärta, ömhet och svullnad. 

Den 30-årige mannen står nu åtalad fler flera fall av misshandel, därav en grov misshandel, vid Jönköpings tingsrätt. Mannen är häktad sedan en månad tillbaka och han förnekar brott på samtliga åtalspunkter.  

Taggar

Dela